Öt innováció a Xerox legújabb digitális nyomdagépein

|

Műszaki áttörést hozó új technológiai megoldásokat vezetett be a Xerox legújabb, az idei IPEX-en is bemutatkozó digitális nyomdagépén, a Color 1000-en. Az innovációk növelték a berendezések sebességét, megbízhatóságát és a nyomatok képminőségét is.

A Xerox (NYSE tőzsdei jele: XRX) és a Fuji Xerox szakemberei kifejlesztették azt a megoldást, mellyel a gyártó legújabb digitális nyomdagépe jelentős versenyelőnyre tehet szert vetélytársaival szemben. A most bevezetett öt új Xerox innovációnak köszönhetően percenként 100 oldal nagy felbontású nyomat elkészítése válik lehetővé, emellett lerövidül a komplex munkák elvégzéséhez szükséges idő is. „Az új fejlesztéseink, különösen a festék beégetés és az átlátszó festék a digitális nyomdagépek technológiai határait feszegetik” — hangsúlyozta David Mueller, a Xerox Color 1000 nyomdagépek műszaki fejlesztőmérnöke. Az öt új Xerox innováció: Tiszta EA toner – Az átlátszó, száraz tinta a Xerox különösen alacsony olvadáspontú EA (Emulsion Aggregation) festékének új változata. A berendezés olajmentes beégetési technológiájának köszönhetően a nyomatok normál 4 színes üzemmódban, ofszet-szerű megjelenést kaphatnak. Az átlátszó tinta tökéletesen alkalmas képi elemek, címsorok, változó adatok kiemelésére, fotók, logok intenzív megjelenítésére, fémszínek élethű visszaadására vagy akár vízjelek alkalmazására. Hosszabb élettartamú fényérzékelő – A nyomdagépekbe új, védőbevonatos fotóreceptor került, ami a hagyományos megoldásoknál kétszer tartósabb. Ez a fotóreceptor — az a fényérzékeny dob, ami a képet a papírra rajzolja — akár 800 000 nyomat elkészítésére is alkalmas. Zökkenőmentes Intermediate Belt Transfer (IBT) rendszer – Ezzel a megoldással a gépkezelők egyszerűbben tudnak változó papírméretű munkameneteket elindítani, és lehetőséget ad egy ötödik állomás bekapcsolására is az átlátszó tinta számára. Új generációs beégetés – Az új Belt Roller Fuser (BRF) fűtött hengerek során vezeti át a beégető szalagot, amely az ideális hőmérsékleten fixálja a tonert a hordozóra. Az új beégető élettartama kétszerese a korábbi változatokénak, és hőátadása is hatékonyabb. Beépített hűtő-szalag – A nagy sebességű nyomtatás során a papírnak nincs elég ideje kihűlni, ahogy áthalad a rendszeren, és közben a nagy hőmérséklet miatt a festékréteg összeragaszthatja a lapokat. A média a hűtő-szalagokon való átvezetés során eléri az ideális állapotot a befejezési művelethez. Az innovációk a Xerox és Fuji Xerox amerikai, kanadai és japán szakembereinek együttműködésében valósultak meg, akik a technológiai újítások fejlesztései során elsősorban arra törekedtek, hogy olyan áttörő műszaki alkalmazásokat találjanak, amelyekkel növelhetik a felhasználók jövedelemtermelő képességeit.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.