SAP: első negyedéves gyorsjelentés

|

Sikeresen folytatja a vállalat a felhő üzletre való átállást, mely e terület 38%-os növekedése is aláhúz. Az SAP felhő megoldásait több mint 36 millióan használják már. Ez a legtöbbnek számít az iparágban. A felhő alapú beszerzés terén, a szoftvervállalat birtokolta Ariba kereskedelmi hálózaton az elmúlt 12 hónapban 0,5 trillió dollárt költött az itt regisztrált másfél millió vállalat.

A HANA megoldás szintén jól teljesített, a 2011. júniusi piacra lépése óta már több 3200 ügyfél használja e technológiát. A HANA alapú nagyvállalati megoldáscsomag (Business Suite powered by HANA) szűk egy éve érhető el, ez idő alatt 1000-nél tart a felhasználó vállalatok száma. Regionális teljesítmények: Erős növekedést könyvelt el a szoftvercég az európai, közel-keleti, afrikai piacokon. Ezt nagyban segítette, hogy 39%-os növekedést tudott felmutatni a felhő megoldások értékesítése terén például Dél-Európa, Franciaország, Afrika. Árfolyamhatás kiszűrésével 37%-al nőttek a felhő bevételek az amerikai kontinensen. Latin-Amerika háromszámjegyű bővülést regisztrált a szoftverek terén. „.Jó úton haladunk, hogy mi legyünk a felhő vállalat, melynek technológiai alapját az SAP HANA platform biztosítja”-mondták Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók. Főbb pénzügyi mutatók: • A IFRS szerinti felhőbevételek 60%-a nőttek. Nem IFRS szabvány szerint a felhő terület növekedése 32%-os. A szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3, 06 milliárd eurót tett ki, mely 5%-os növekedést jelent a 2013-as 2,9 milliárd euróhoz képest. • A társaság teljes árbevétele 3,7 milliárd euró volt, ez 3%-al több mint a 2013-ban regisztrált 3,6 milliárd euró. • Az üzemi eredmény 723 millió euróra rúgott, ami 12 százalékos növekményt jelent a 2013-as 646 milliós értékhez képest. • Az adózás utáni profit 3%-al nőtt, 534 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 520 millió euróhoz képest. Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint) Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2014 egészére: • a felhő szolgáltatásból származó bevétel 0,95- 1 milliárd euró között lesz; • a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 6-8 %-al nő; • az üzemi eredmény 5,8- 6 milliárd euró között lesz. Az üzleti kilátások azonos árfolyamra vonatkoznak, melynek változása negatívan érintheti az eredményeket.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.