SAS: Gyógyszermarketing csúcstechnológiával

|

Ügyfélintelligencia rendszerrel növelhető az orvoslátogatás hatékonysága Ötvenkétezer forintba került 2008-ban egy átlagos magyar állampolgár gyógyszerfogyasztása, ami 31,7 dobozt jelentett fejenként. Ez enyhe növekedés 2007-hez képest, és jól mutatja, hogy az iparág a válságra kevéssé érzékeny. Ugyanakkor a nemzetközi tendenciákkal összhangban hazánkban is komoly változásokon megy keresztül a gyógyszerszektor. Egyre inkább teret nyernek az olcsóbb utángyártott (generikus) készítmények, változnak a fogyasztói szokások, miközben szigorodnak a gyógyszerpromóció szabályai. A gyógyszermarketinggel foglalkozó szakemberek tehát új kihívások előtt állnak, amelyben komoly szerephez juthatnak az ügyfélintelligencia megoldások is.

Egy gyógyszermárka sikeressége nagyban múlik azon, hogy a megfelelő kommunikáció kísérje végig teljes termékéletciklusán keresztül. Ebben kiemelkedő szerepük van az orvoslátogatóknak, akik az orvosokat, gyógyszerészeket értesítik a legújabb fejlesztésekről, tudományos eredményekről, illetve egy-egy készítményről. Annak érdekében, hogy kommunikációjuk valóban hatékony és eredményes legyen, rendkívül pontos célcsoport-képzésre van szükségük, hiszen nem mindegy, milyen termékekről mely orvosoknak milyen összefüggésben adnak tájékoztatást, és milyen promóciós eszközöket alkalmaznak. Erre kínál speciális, a gyógyszerszektor igényeire szabott ügyfélintelligencia megoldást a SAS. A vezető üzleti analitikaszállító legújabb alkalmazása segíti a gyógyszermarketingeseket illetve orvoslátogatókat abban, hogy elemzéseket, vagy akár előrejelzéseket készítsenek, így biztosítva, hogy a megfelelően kiválasztott orvoscsoportokhoz a megfelelő információ jusson el. „A direkt marketing (DM) lényege a közvetlen elérésben, a célzottságban és az interakcióban rejlik. Az adatokon alapuló analitikával támogatott DM előnyét képezi, hogy személyre szabottan alkalmazható, illetve segítségével a kommunikációs eszközök hatásai is mérhetők és nyomon követhetők.” - nyilatkozta Bosznay Tamás, a SAS ügyfélintelligencia tanácsadója, majd hozzátette: „A SAS Physician Targeting megoldása akár 18-26 százalékkal képes bizonyítottan növelni a célcsoportképzés hatékonyságát a hagyományos felső decilises célcsoportképzéshez képest.” Széleskörű előrejelző modellezési technikákat alkalmazva a SAS újdonsága lehetővé teszi, hogy megértsük, milyen szabályok és jellemzők határozzák meg az orvosok jelenlegi receptfelírási döntésit, illetve hogy mi befolyásolja ennek alakulását a jövőben, tehát alkalmas arra is, hogy nyomonkövesse és elemezze a célcsoportok reakcióit. A FORTUNE 500Ž minden life science vállalata alkalmaz SAS megoldást, így a vállalat neve méltán vált a pontos, minden részletre kiterjedő és a megbízható szinonimájává. Például olyan nemzetközi gyógyszeripari óriások alkalmaznak SAS megoldásokat, mint az AstraZeneca vagy a Sanofi Aventis.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.