Sikeresen zárult a JARTA+ projekt

|

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a 4D SOFT Kft. K+F projektje a JARTA (JAVA Regressziós Teszteszköz és Analizátor) fő célkitűzése olyan technológia és szoftver eszköz kifejlesztése, amely segítségével mind a szoftverfejlesztés, mind a programkarbantartás egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

A prototípus fejlesztése a GVOP-3.1.1.-2004-05-0049/3.0 számú pályázat támogatásával kezdődött. A KMOP-1.1.4-07/1-2008-0073 számú pályázat lehetőséget adott a prototípusok továbbfejlesztésére, piacképes termék kialakítására. Dr. Forgács István, a 4D SOFT Kft. ügyvezető igazgatójának vezetésével 2008. április 1.-én indult el a JARTA+ projekt. A projekt célja egy piacképes, JAVA nyelvű statikus analizátor kifejlesztése, melynek hatékonysága egyedülálló a világon. A korábbi JARTA projekt kiértékelése és a JARTA+ tervezése során kiderült, hogy az eredeti szoftver üzleti alkalmazási lehetősége nem megfelelő, mivel túl sok információt kell kiszámolnia hosszú idő alatt, ezért jelentős változásokat kellett végrehajtani a projekt során. Így az eredeti hatás analizátor helyett egy statikus ún. "debugger" került kifejlesztésre. A statikus debugger használata esetén a program futtatása nélkül lehet nyomon követni, hogy mi történik a programban egy adott egységből kiindulva. A programok működése ilyen módon nagyon gyorsan átlátható és a fejlesztői munkaórák száma is csökkenthető. Nagy előnye a statikus debuggernek, hogy a kód bármely része megismerhető, a művelet előre és hátrafele haladva is elvégezhető. A megértést tovább segíti, hogy az eredmények, hatásanalízisek grafikusan is megjelennek. Az új funkció új módszerek kifejlesztését tette szükségessé. Az erőfeszítés azonban sikerre vezetett és elkészült a DeepTest névre keresztelt eszköz első változata, amelyet jelenleg több partnerünk használ és tesztel. Reményeink szerint a fejlesztők nagy többsége a jövőben ugyanazzal a természetességgel fogja használni a programot, mint napjainkban a hiba megtalálására szolgáló hagyományos debuggereket. A DeepTest segítségével a 4D SOFT Kft. hozzájárul ügyfelei szoftverfejlesztési munkáinak hatékonyabb végrehajtásához és piaci sikereihez. Hosszú távú célunk, hogy az eredményeket nemzetközi projektekben is hasznosítsuk, ezáltal is növelve a 4DSOFT Kft.és a magyar IT szféra innovációs hírnevét.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.