SPARC Enterprise szerverek

|

A Fujitsu és a Sun Microsystems új, közös fejlesztésű szervercsaládot jelentette be. A SPARC architektúrán alapuló, Solaris 10 operációs rendszert futtató új szervereket mindkét cég a „SPARC Enterprise” márkanéven hozza forgalomba.

Az új szerverek a hardver plaftorm által biztosított, akár 24 dinamikus tartománnyal (partícióval), továbbá a Solaris 10 operációs rendszer által biztosított Container környezetekkel egyedülálló rugalmasságot biztosítanak az alkalmazások üzemeltetéséhez, megfelelve a rendszerkihasználásra irányuló mind erősebb vevőigényeknek. Az új SPARC Enterprise szerverek A hat új modell, amelyek mindegyikén a Solaris 10 operációs rendszer fut, és binárisan teljes mértékben kompatibilisak, három kategóriába sorolható. 1. UltraSPARC T1 processzorokon alapuló, hálózati terhelés orientált kiszolgálók 2. Középkategóriás, SPARC 64 processzor alapú rack optimalizált kiszolgálók 3. Csúcskategóriás, szintén SPARC 64 processzor alapú, önálló rackbe épített kiszolgálók Az első kategóriába sorolt modellek (T1000 és T2000) egy processzoros rendszerek, melyek a Sun Microsystems által kifejlesztett UltraSPARC T1 processzorra épülnek (az egyetlen processzorban nyolc mag található, melyek mindegyike négyszálas végrehajtást támogat). A középkategóriás modellekbe (M4000: négy processzor, nyolc mag és M5000: nyolc processzor, 16 mag) és a csúcskategóriás modellekbe (M8000: 16 processzor, 32 mag és M9000: 64 processzor, 128 mag) a Fujitsu által kifejlesztett két magos és magonként kétszálas SPARC64 VI processzor kerül. „Mindkét vállalat saját technológiájával és szellemi erőforrásaival járult hozzá az új kiszolgálócsalád megalkotásához. A Sun szakértői fejlesztik az összes Chip Multithreading technológiára, vagyis az UltraSPARC T1 (Niagara) és hamarosan a Niagara 2 processzorokra épülő rendszert. A Fujitsu SPARC64 processzorokat fejleszt a termékcsalád közép- és csúcskategóriás rendszereihez. A most bemutatott új rendszerek a megbízhatóságukat és a szolgáltatásaikat illetően egyben előfutárai a Sun későbbiekben piacra kerülő, Rock processzoron alapuló termékeinek. – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója. „Az európai piacra szánt rendszerek gyártása a Sun skóciai gyárában történik.” – tette hozzá a vállalat marketing igazgatója.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.