Statikus, forráskód alapú minőségbiztosítás bevezetése az R&R Software Zrt-ben

|

Az R&R Software Zrt. FusionR termékcsaládjának minősége javítása érdekében döntött a projekt elindításáról; a statikus forráskód minőség-mérésen alapuló minősítési, valamint tesztlefedettség-mérési folyamatok bevezetéséről.

[b]Közlemény: projekt zárás, 2013.06.30[/b] A szoftverfejlesztés minőségének biztosítása és a már kifejlesztett, használatban lévő több millió soros szoftverrendszerek karbantartása sok emberi erőforrást igényel, elmaradásuk komoly problémát okozott. Ez a szoftvereróziónak nevezett folyamat a fejlesztésnek köszönhetően mérsékelhetővé vált, valamint az új fejlesztésű szoftverek minősége is jelentősen javul a szoftverek forráskód szintű ellenőrzésével, mérésével és minősítésével. Az Európai Unió által támogatott fejlesztési projekt június végén lezárult. Megtörtént a kitűzött célok eléréséhez szükséges, a statikus forráskód minőséget és a tesztlefedettséget mérő eszköz beüzemelése, bevezetése. Az eszköz IT infrastruktúrába illesztésére, biztonságos üzemeltetésére, a mérési adatok tárolására és mentésére az alábbi, projekt keretein belül beszerzett eszközök szolgálnak: • IBM PureFlex kiszolgáló konfiguráció, Magyarországon elsőként. • Lenovo hordozható munkaállomás. • Juniper tűzfal és antivírus rendszer A kialakított rendszer releváns mérési adatokon alapuló információt biztosít a fejlesztésvezető, a minőségirányító, a tesztelésvezető és az ügyfelek számára. A Java alapú kódbázison elvégzett statikus forráskód minőség-mérések eredményei alapján az R&R Software Zrt. elkezdte, és folyamatosan végzi a FusionR termékcsalád minőségének javítását, illetve a javítások tesztelését. A kialakított rendszer, valamint a használatukra épülő módszertanok segítségével a manuális kódellenőrzésre, tesztelésre, átadás-átvételi folyamatokra fordított költségek csökkenése mellett jelentős hatékonyság- és minőségnövekedésre nyílt lehetőség: • A kialakított és bevezetett minőségellenőrzési módszertanok megakadályozzák a szoftvereróziót. • A cég tulajdonát képező kódbázis minőségi javulása mérhető. • A statikus forráskód elemzés, tesztlefedettség-mérés eredményeképpen kimutathatóan javul a termékek minősége. • Növekszik a fejlesztők hatékonysága. • Növekszik a vállalat szállítási kapacitása. [b]Pályázati azonosító: KMOP-1.1.4-11/B-2012-0030 A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.[/b]

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.