Symantec spam jelentés

|

Érdekes hónap volt az augusztus a spamek figyelői számára. Az elektronikus úton továbbított hulladék mennyisége ugyanis 3 százalékkal növekedve már megközelíti az összes email-forgalom 70 százalékát! A PDF-formátumúak már mindenkit elérnek, míg a YouTube fondorlatos módon, a korábbi Ecard módszeréhez hasonlóan tört be erre a „piacra”.

A Symantec Spam Report augusztusra vonatkozó főbb megállapításai: - A Symantec adatai szerint a teljes e-mail forgalom 69 százalékát tették ki a spamek augusztusban, ami 3 százalékos emelkedést jelent júliushoz képest. - Augusztus a PDF típusú spemek szempontjából igen érdekes hónapnak bizonyult. A Symantec adati szerint, a hónap elején drámai módon megemelkedett a PDF spamek száma. A csúcsponton az összes spam közel 20 százalékkát tették ki. Augusztus előrehaladtával a PDF spamek száma erőteljesen csökkent és a hónap végére kevesebb mint 1 százalékát tették ki az összes spamnek. - A Symantec már júliusban fölhívta a figyelmet arra, hogy az Ecard spamek különösen fertőzőek és ez a trend agusztusban is folytatódott. - Júliusban a Symantec jelzete, hogy jelentősen megnőtt az olyan spam üzenetek száma, amelyek Kína tartománynevét, azaz „cn”-t használó internetcímeket tartalmaznak. A növekedés augusztusban is folytatódot: hétszeresére nőttek az ilyen webcímeket tartalmaző spam üzenetek száma. Ezeket az internetcímeket elsősorban kaszinók és gyógyászati termékek reklámozására használják. - Az 1997-ben útjára indult és a nigériai büntetőtörvénykönyv vonatkozó paragrafusa után 419-es csalás névre keresztelt spames csalás nem tűnt el, hanem továbbfejlesztett formában keresi áldozatait. A Symantec nemrég felfedezett egy olyan változatot amelyben egy úriember, akinek a fotója is látható, azt állítja, hogy csatolva küldött nekünk pénzt. A jelentés szerint az alábbi kategóriákba tartozó spamek fordultak elő világszerte leggyakrabban augusztusban: - Termékeket hirdető spamek, amelyek általános termékeket vagy szolgáltatásokat reklámoznak: 28 százalék - Pénzügyi spamek, amelyek pénzügyi „lehetőségekre” befektetésekre hívják fel a figyelmet: 15 százalék - Internet spamek, amelyek internetes vagy számítógépes szolgáltatásokat, termékeket ajánlanak: 18 százalék - Egészségügyi spamek, amelyek az egészségüggyel, gyógyítással kapcsolatos termékeket vagy szolgáltatásokat hirdetnek: 12 százalék - Scamek aránya: 9 százalék A spamek eredetét vizsgálva a még májusban kialakult sorrend tapasztalható továbbra is a kontinensek között: 1. Észak-Amerika 2. Európa 3. Ázsia 4. Dél-Amerika 5. Ausztrália/Óceánia 6. Afrika

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.