Szabadalmai számát tavaly jelentősen növelte a Xerox

|

Az üzleti folyamatok egyszerűsítésére, így a leltár-kezelés javítására, az e-mail terhelés csökkentésére, vagy a személyre szabott csomagolásra kiemelten koncentrálnak a Xerox legújabb szabadalmai, amelyek száma elérte az 1600-at 2010-ben.

A beadott Xerox szabadalmak mennyisége tavaly 46 százalékkal növekedett 2009-hez képest az Egyesült Államokban. A 2010-ben bejegyzett 1031 szabadalom révén a Xerox az amerikai szabadalmakat jegyző vállalatok rangsorában az első húszba került. Ugyanakkor a Fuji Xerox a múlt évben további 574 szabadalmat jegyzett be az USA-ban. A Xerox csoport így több mint 1600 különböző szabadalmat birtokol, ezzel biztosítva a Xerox számára a rangos kilencedik helyet az IFI Patent Intelligence világlistáján. „A folyamatos fejlesztés a Xerox tevékenységének lényegi eleme. Korábbi és jelenlegi alkalmazottaink közül 2400 munkatársunk nevéhez fűződik öt vagy annál több szabadalom. Érdemes azt is megjegyezni, hogy vállalatunk innovációval kapcsolatos elkötelezettségének köszönhetően 2006 óta az évente bejelentett szabadalmak száma 86 százalékkal emelkedett.” – hangsúlyozta Sophie Vandebroek,a Xerox műszaki igazgatója és a Xerox Innovációs Csoport elnöke. A Xerox által jegyzett szabadalmak jelzik, hogy a vállalat az üzleti folyamatok egyszerűbbé és hatékonyabbá tételére kiemelten koncentrál. A 2010-es szabadalmak között olyan megoldások találhatóak, amelyek a leltár-kezelés javítására, az e-mail terhelés csökkentésére és a személyre szabott csomagolásra irányulnak. Más szabadalmak a dokumentumok kezelését, vagy óriási információhalmazból releváns adatok kinyerését segítik. A Xerox folyamatosan csökkenti termékei és szolgáltatásai környezetkárosító hatását, amire jó példa a a nyomtatórendszerek csökkenő áramfelvétele. A Xerox 2010-es szabadalmi listáján megtalálhatóak az Affiliated Computer Services (ACS), a PARC, a Palo Alto Research Center és az XMPie®, a három teljes tulajdonú Xerox vállalat szabadalmai is. Együttesen a Xerox és a Fuji Xerox évente körülbelül 1,6 milliárd amerikai dollárt fektet kutatási és fejlesztési feladatokba.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.