Szoftveresen optimalizált hulladékbegyűjtés Miskolcon

|

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézete (Baylogi) egy teljesen új szoftvermegoldással tervezi feljeszteni és optimalizálni a meglévő hulladékszállítási útvonalakat Miskolcon, hogy ezzel is költséget takarítson meg és emissziókibocsátást csökkentsen a városban.

Az AVE Miskolc Kft., a miskolci kommunális szolgáltató, megbízásából BayLogi a teljes hulladékszállítási folyamatokat és járatokat egy speciális térinformatikai-logisztikai szoftver segítségével újratervezi annak érdekében, hogy a hulladékgyűjtők által megtett távolságok és ezáltal az üzemeltetési költségek csökkenjenek. Mivel várható az üzemanyag nagyarányú csökkenése (kb. 10% vagy feletti), a vállalat által okozott környezetterhelés is legalább ilyen arányban mérsékelhető. A döntés előzménye egy pilot projekt volt, kiemelt célja az ügyfél szelektív hulladékgyűjtő járatainak feltérképezése, ezen járatok speciális logisztikai szoftverrel való szimulálása és újratervezése. A kijelölt régió: Miskolc teljes területe, BAZ-megye 200 db kiszolgálandó címe illetve két kijelölt logisztikai telephely. A Baylogi és az ESRI Mo. fejlesztői elvégezték a szelektív gyűjtőjáratok felülvizsgálatát az ESRI Magyarország Kft. által forgalmazott magas-precizitású RouteSmart alkalmazás segítségével. Az optimalizálás eredményeinek kiértékelése után nyílvánvalóvá vált, hogy a kapott eredmények szerint a gyakorlatban előforduló távolságok megtételével több gyűjtősziget kereshető fel adott idő alatt, illetve az adott mennyiségű sziget felkereséséhez kevesebb idő – vagy távolság megtétele szükséges. A Baylogi és az ESRI Mo. szakemberei az elvégzett projekt eredményeképpen javaslatot tettek az AVE Miskolc kft-nek a jelenlegi szelektív gyűjtőjáratok átszervezésére. További terv, hogy a meglévő összes hulladékszállítási útvonal felülvizsgálata és újratervezése megtörténjen. Bővebb információ: www.gisdata.com ; www.esrihu.hu. A RouteSmart-ról A RouteSmart Technologies, Inc. az optimális útvonalŹtervezés és professzionális logisztikai megoldások vezeŹtő szállítója az újságkihordás, postai kézbesítések, közŹmunkák és mérőóra-leolvasások területére koncentrálva. A RouteSmart for ArcGIS-t az egyik legkönnyebben telepíthető, menedzselhető és használható rendszer. Mivel a rendszer alapját az ESRI térinformatikai megolŹdása adja, szervezete nem csak élvezheti az ESRI által képviselt erőt és rugalmasságot, de tovább növelheti már meglévő térinformatikai beruházásainak értékét is. A RouteSmart Technologies közel 25 éve dolgozik szoros együttműködésben szakterületének számos vállalatával. Üzleti partnereink között tudhatjuk a United States Postal Service-t, a FedEx Home Delivery-t, a Republic Services Group-t, The New York Times-t. ESRI Hungary / GISDATA Hungary Ltd. Official Distributor for Hungary of Environmental Systems Research Institute Inc. Phone: (+361) 428-8040 Fax: (+361) 428-8042 Email: info@esrihu.hu Web: www.esrihu.hu Mail: Globe 13 Center H-1139 Budapest, Teve utca 1/a-c

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.