Tíz százalékos növekedés az SAP-nál

|

Az SAP AG közzétette 2006 második negyedévére és első félévére vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeit.

A szoftvereladásokból származó árbevétel 8 százalékkal, 621 millió euróra emelkedett 2005 hasonló időszakához (576 millió euró) képest. Az árfolyamhatást korrigálva - 2005-ös átlagárfolyamon számolva - ez 10 százalékos bővülést jelent. A termékértékesítésből származó árbevétel 1,5 milliárd eurót tett ki a második negyedévben, ami 9 százalékkal magasabb a 2005 hasonló időszakára jellemző értéknél (1,4 milliárd euró). Az árfolyamhatást korrigálva ez 10 százalékos bővülésnek felel meg. A vállalat összárbevétele 2,2 milliárd euró volt az idei második negyedévben, ami 9 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban elért 2,0 milliárd euró. - Az SAP jó úton halad egy újabb sikeres év lezárása felé, a termékárbevétel, a pro-forma üzemi nyereséghányad és a pro-forma EPS egyaránt nagy mértékben javult, sőt globális piaci részesedésünket is sikerült növelnünk az első fél évben – nyilatkozta Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója. - A szoftverárbevétel némileg elmarad a teljes évre várt növekedési sávtól, ami főként a rendelések ütemezésével és az elhalasztott szerződésekkel magyarázható, de a jövőbeni szoftverárbevétel szempontjából kulcsfontosságú új rendelésállomány és a versenytársakkal szemben elnyert megbízások értéke továbbra is magas. Az ügyfelek pénzügyi helyzete stabil, elégedettségük magas, amihez világos termékfejlesztési ütemtervünk és jól definiált termékkínálatunk is hozzájárul.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.