Tovább a nyílt forráskód útján

|

A Sun Microsystems bejelentette, hogy elérhető a Sun Web Stack, egy teljes körűen támogatott és integrált, nagyvállalati minőségű AMP (Apache/MySQL/Perl vagy PHP) csomag Solaris és Linux operációs rendszerekre. A Web Stack olyan nyílt forráskódú, szabványos szoftvert biztosít, ami a legelterjedtebb a webes alkalmazásfejlesztés és szolgáltatások terén.

A Sun egyúttal azt is bejelentette, hogy az OpenSolaris közösség Web Stack alprojektje keretében BSD (Berkeley Software Distribution) licenccel nyílt forráskódúvá teszi a Sun Java System Web Server 7.0, valamint a Sun Java(TM) System Web Proxy központi komponenseit. A Web és a Proxy forráskódja 2008 III. negyedévétől lesz elérhető. További információ az alábbi címen érhető el: http://www.opensolaris.org/os/project/webstack. „A Web és Proxy szerverünk központi technológiáinak nyílt forráskódúvá való alakításával az a célunk, hogy nagyobb fokú rugalmasságot és választási lehetőséget biztosítsunk a fejlesztőknek, valamint hogy felgyorsítsuk a piacra jutásukat” – nyilatkozta Karen Tegan Padir, a Sun Microsystems szoftver-infrastruktúra üzletágának szoftvertervezésért felelős alelnöke. „A Sun nagyvállalati szintű webes szoftvercsomagjának, illetve a Sun Web és Proxy szervereinek köszönhetően a vállalatok és a fejlesztők számára immár adott a lehetőség, hogy nyílt forráskódú technológiai alapokon szabványosítsák fejlesztői, valamint éles környezeteiket.” „Az, hogy a Sun BSD licenc alapon nyilvánossá tette Web és Proxy szervere forráskódját, bizonyítja a cég elkötelezettségét a nyílt forráskód iránt. A nyílt forráskódú közösség tagjaként, egyúttal az Apache Software Foundation egyik igazgatójaként, tagjaként és fejlesztőjeként is izgalmasnak találom mindazokat a lehetőségeket, amiket ez a lépés kínál” – mondta Jim Jagielski. A Sun több operációs rendszerre kiterjedő verziókezelést biztosít majd a támogatott webes szoftvercsomaghoz, ezáltal pedig egy adott operációs rendszerre kifejlesztett alkalmazások minimális változtatással egy másik operációs rendszeren is telepíthetők. Ez annyit jelent, hogy a fejlesztők számára mindig a legfrissebb és a legátfogóbb nyílt forráskódú technológiai megoldások állnak rendelkezésre. A vállalati támogatás a tervek szerint 2008 III. negyedévétől érhető el a Solaris operációs rendszeren, 2008 IV. negyedévétől Linuxon, majd ezt követi a Windows, illetve egyéb operációs rendszerek támogatása. A Web Stack szoftvercsomag a web- és proxy szerverekből, adatbázis-kezelőből, valamint a webes alkalmazásfejlesztést felgyorsító és megkönnyítő szkriptnyelvekből áll. A Web Stack főbb alkotóelemei (nem teljes körű felsorolás): Apache 2.2.8 verziójú HTTP webszerver, Apache modulok, Memcached 1.2.5 (elosztott gyorstárazó rendszer), MySQL 5.1 adatbázis-kezelő, lighttpd v 1.4.18 webszerver, Tomcat Servlet engine 6.0.16, PHP 5.2.5, Ruby 1.8.6, Rails 1.2.3, RubyGems 0.9.0, Mongrel 1.0.1, fcgi csomag, RedCloth (szintaktikai elemző), Perl 5.8.8 és kiterjesztések, Squid 2.16.x proxy szerver.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.