Új gesztenye fasort ültet Budán a Hewlett-Packard

|

A Hewlett-Packard a Fővárosi Önkormányzattal közösen nagyszabású faültetési akcióba kezd a tavaly nyáron kidőlt fák pótlására. A HP az elkövetkező időszakban a használt nyomtatási kellékeket az eddigiekhez hasonlóan visszagyűjti és újrahasznosítja, és hogy enyhítse a fővárosi károkat, most a gyűjtőhelyekre érkező minden kiürült festékkazetta után elkülönített pénzből fákat ültet. Az új gesztenyefasort április 11-én Dr. Czinege László a HP képviseletében, és Demszky Gábor Főpolgármester ülteti el a budai Szilágyi Erzsébet fasoron.

Budapest a tavaly augusztusi viharokban nehezen gyógyuló sebeket szerzett. A legtöbb kár sajnos éppen a városi embert a természet világához fűző fák szenvedték el. A mintegy 300 millió forintos veszteséget jelentő természeti csapás igazán aggasztó hozadéka azonban az, hogy a fák pusztulása a nagyvárosi lét törékeny harmóniáját veszélyezteti. Ezért a Hewlett-Packard a Budapesti Önkormányzattal összefogva igyekszik a maga módján enyhíteni a vihar hatásain, és megpróbál valamit helyreállítani az időlegesen elveszített egyensúlyból. Természetesen a teljes gyógyuláshoz hosszú időre van szükség, de a kezdeti lépések talán mindannyiunk majdani teljességéhez vezetnek! A környezet óvása érdekében a HP évek óta működteti a “Take Back” elnevesésű programot, melynek keretében a gyártó visszagyűjti és saját költségén környezetbarát módon semlegesíti (azaz újrahasznosítja vagy megsemmisíti) az egyébként veszélyes hulladéknak minősülő nyomtatási kellékanyagokat. A HP minden, a begyűjtőhelyekre beérkező kiürült festékkazetta (tintapatron és toner) után egy általa meghatározott összeget különít el bankszámláján, melyet az akció végén átutal a Fővárosi Kertészeti Vállalat számára. A HP és a felhasználók együttműködésének eredményeként így minden használt nyomtatási kellék egy-egy új hajtássá válik Budapest zöldfelületén. A Főkert áprilisban a HP és a felhasználók együttműködésének eredményeként összegyűlt pénzösszegből Budapesten, a Szilágyi Erzsébet fasoron fásítást és zöldfelület kialakítást végez. A gesztenyefákat április 11-én a HP képviseletében Dr. Czinege László a Képalkotási és Nyomtatási Divízió Igazgatója, és Demszky Gábor Budapest Főpolgármestere ülteti el. A fásítás első ütemében Rédhey utca és Júlia utcai szakasz gazdagodik 18 fával, majd a második ütem során a Júlia utca és Monda utcai szakasz között elterülő szakasz népesül be újabb 17 fiatal fával. A HP bízik abban, hogy a budapesti zöldterület megkezdett rehabilitálásával helyes utat talált a modern világ és a természet erőinek fenntartható és békés együttéléséhez!

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.