Új informatikai rendszer a magyar bankok bankjánál

|

A Magyar Nemzeti Banknál (MNB) lezárult a mySAP ERP 2004-es verziószámú SAP szoftver bevezetése. A 2006 januárjában indult, az SAP Hungary Kft. tanácsadó csapata által végrehajtott projekt keretében a magyarországi bankok bankja hazánkban elsőként állt át az SAP legfrissebb alkalmazás-csomagjára.

A projekt különlegességét az adja, hogy az MNB-nél használt több, mint 2000 ügyfélspecifikus- fejlesztéssel működő komplex SAP rendszert az SAP Hungary tanácsadói rekordidő alatt, a projekt elindítását követő három hónapon belül állították át a hazánkban elsó alkalommal bevezetett új verzióra. A funkcióazonos verzióváltás lebonyolítása mellett az SAP feladata volt a tanácsadási tevékenység, a tesztelés támogatása, az oktatás és a dokumentálás végrehajtása is. Az MNB 1997 óta, azaz immár kilenc éve használja az SAP szoftvert nem banküzem-specifikus háttérirodai (back-office) folyamatai kezelésére. A verzióváltás (upgrade) hátterében az MNB azon IT stratégiája áll, mely szerint minden tranzakcionális feladatot SAP-ban kell megoldani. Ennek értelmében az MNB az ehhez szükséges funkciókkal rendelkező legújabb SAP verzióra kívánt átállni. Az MNB-nél bevezetett SAP alkalmazás-csomag pénzügyi, kontrolling, tárgyieszköz-nyilvántartási, anyaggazdálkodási, értékesítési, humán erőforrás és speciális főkönyvi funkcióval rendelkezik, valamint a web alapú toborzás feladatait is végzi, átfogva ezzel a központi bank nem banküzem-specifikus folyamatainak szinte teljes spektrumát. Magyarországon jelenleg az MNB-vel együtt kilenc bank (az OTP Bank, a K&H, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank, az Inter-Európa Bank, az Erste Bank, a West LB Hungaria Bank, és a jelenleg bevezetési fázisban lévő FHB Rt) használ SAP szoftvert.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.