Új licencelési modell: SPLA

|

Az SPLA a szoftver szolgáltatásként történő biztosításához, azaz szoftverszolgáltatók számára kialakított licenc...

Az SPLA a szoftver szolgáltatásként történő biztosításához, azaz szoftverszolgáltatók számára kialakított licenc, amellyel elkerülhetők a magas induló licenc költségek, és a használt szoftverekért csak idő- és használatarányosan kell fizetni. A Microsoft SPLA szolgáltatói licencszerződés lehetővé teszi a szoftverszolgáltatók számára, hogy a Microsoft termékeit havi díjfizetéssel licenceljék, annak érdekében, hogy ügyfeleiknek szolgáltatásokat és alkalmazásüzemeltetést kínálhassanak. A nagyvilágban már számos helyen alkalmazott SPLA árazása kedvező, hiszen az árba be van építve a Frissítési garancia, a Microsoft karbantartásra vonatkozó ajánlata, így a szolgáltatók egyetlen, egyszerűen kezelhető havi díjért hozzájuthatnak az SPLA programban elérhető termékek legfrissebb változataihoz. Az SPLA árában esetleg bekövetkező változásokra csak évente egy alkalommal, januárban kerül sor. Az SPLA programban a szoftverszolgáltatóknak induláskor semmilyen licenc költségei nincsenek, hiszen utólag és csak azon licencekért kell fizetniük, amelyeket az előző hónapban szolgáltatásaik nyújtásához használtak. Egyes kiszolgálótermékekre oktatási árak is elérhetők, ha a szoftverszolgáltató minősített oktatási ügyfelek számára nyújt szolgáltatásokat. Nagyon fontos továbbá, hogy a licenc díjak havonta, utólag kerülnek számlázásra. A Microsoft többféle licenc megoldással rendelkezik, melyeket továbbra is forgalmaz az SPLA konstrukció mellett. Az SPLA legális megoldást kínál például a következő üzleti modellt alkalmazó szoftverszolgáltató cégek esetében: webkiszolgáló-üzemeltetés, alkalmazásszolgáltató (ASP), üzenet kezelési és/vagy együttműködési szolgáltató, platform infrastruktúra-szolgáltató, médiafolyam-szolgáltató, web-/internetszolgáltató, szoftverlicenceket is biztosító informatikai erőforrás kihelyezési szolgáltató. A Microsoft SPLA magyarországi resellere az Atigris Informatika ZRt. A Microsoft SPLA már bizonyított a nagyvilágban és óriási jövője van Magyarországon, hiszen egy olcsó és kitűnő megoldást nyújt a szoftverszolgáltatók és ezáltal a felhasználók számára – mondták el az Atigrisnél.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.