Új termékeket jelentett be a Sun Microsystems

|

Már kaphatók a Sun Microsystems azon új termékei, amelyekkel az ügyfelek befektetései gyorsabban megtérülnek, továbbá jelentősen csökkenthető az adatbázis-kezelő, illetve alkalmazásszerver-szoftverek telepítése és felügyelete. A Sun GlassFish és MySQL Unlimited terméke éves átalánydíj fejében bármilyen méretű vállalatnál korlátlan számú kiszolgálón telepíthető a szervezeten belül.

A nagyvállalati szoftvereket üzemeltető ügyfelek egyre inkább a nyílt forráskódú szoftvereket részesítik előnyben, hiszen egyre terhesebbek számukra a gyártók egyedi megfelelőségi elvárásai, az adott gyártótól való függés, illetve a gyártóspecifikus licencdíjak. A felhasználók anélkül szeretnék bevezetni a legújabb többprocesszoros és többmagos hardvereket, valamint a legmodernebb virtualizációs technológiákat, hogy magukra kellene vállalniuk az egyes szoftvergyártók egyedi árképzését. „A GlassFish és MySQL Unlimited termékeinknek köszönhetően az ügyfelek végre megszabadulhatnak a gyártóspecifikus árképzési korlátoktól, ugyanakkor kellően rugalmasan kezelhetik a legfrissebb újítások bevezetését. Mindezért pedig csupán egy éves átalánydíjat kell fizetniük anélkül, hogy számolgatniuk kellene a szervereket, a CPU-kat, a processzormagokat vagy a virtuális gépeket. A Sun az ügyfelekkel meglévő bizalmi kapcsolatát továbbépítendő folyamatos nagyvállalati adatközponti támogatással és a szoftverrel biztosítja, hogy akár a nagyobb rendszerbevezetések megvalósítása is zökkenőmentes legyen. Bízunk abban, hogy ügyfeleink a megoldás rugalmassága, illetve az üzleti szempontból egyértelmű költségmegtakarítás miatt ezeket a nyílt forráskódú rendszereket választják majd” – nyilatkozta Rich Green, a Sun szoftverekért felelős ügyvezető alelnöke. A GlassFish mára az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú alkalmazásszerverré vált, amelyet 2005. májusi bemutatása óta már több mint hétmilliószor töltöttek le, a MySQL pedig a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázisszoftvere. A világ számos nagyméretű és gyorsan bővülő szervezete a MySQL-t használja, amellyel időt és pénzt takaríthatnak meg a nagy látogatottságú webhelyek, és a kritikus fontosságú üzleti rendszerek üzemeltetése során. A GlassFish és MySQL Unlimited éves előfizetési díja 65 000 USD-től indul, egy szervezeten belül pedig korlátlan számú kiszolgálóra telepíthető (1000 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknál). A nagyobb vállalatoknál az ár az alkalmazottak számával arányosan nő. A leginkább jellemző esetben, amikor egy vállalat ezer főnél kevesebb főt foglalkoztat, és 20 darab kétprocesszoros, kétmagos x86-os architektúrájú alkalmazásszervert, illetve 10 darab kétprocesszoros, kétmagos x86-os architektúrájú adatbázisszervert üzemeltet, a gyártóspecifikus szoftverek esetében a hároméves élettartamköltség (TCO) meghaladhatja a 3 millió USD-t. Ugyanehhez a konfigurációhoz a GlassFish, illetve a MySQL Unlimited hároméves élettartamköltsége mindössze 240 000 USD-re tehető, ami több mint 2,76 millió USD megtakarítást jelent.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.