Új világrekord: egy teszten kilenc VB100 díj a VirusBuster keresőmotornak

|

Sosem látott számú -- összesen hatvan -- termék állt rajthoz a patinás Virus Bulletin magazin legutóbbi tesztjén, a Windows XP SP3 platformon futó antivírus szoftverek nagy vizsgáján. A VirusBuster világszerte elismert technológiája nemcsak a hazai céget, hanem nyolc külföldi partnerét is újabb VB100 díjhoz segítette.

Immár a sokadik "Virus Bulletin 100%" (VB100) teszten szerepelt jól az informatikai biztonság hazai specialistája, a VirusBuster Kft. Ez önmagában is szép eredmény, ám a mostani vizsga szó szerint világraszóló sikert hozott a cégnek. A hatvan indulóból összesen kilenc termék -- köztük a VirusBuster Professional 6.2.51 -- a magyar vállalat keresőmotorjával ért célba. "Érdekes trend a vírusirtó-piacon, hogy egyre kevesebb szoftvergyártó fordít energiát saját keresőmotor fejlesztésére. Maroknyi cég technológiája maradt talpon, s a többiek ezekre a készen átvett motorokra építik termékeiket. Büszkék vagyunk rá, hogy a VirusBuster technológiája is ilyen. Tucatnyi neves külföldi partner -- köztük a Microsoft -- vásárolta meg keresőmotorunk licencét" -- fest hátteret a célfotóhoz Székely Dániel, a cég termékmenedzsment részlegének vezetője. John Hawes, a Virus Bulletin tesztigazgatója a VirusBuster Professional 6.2.51-et értékelve így írt: "Végre eljutottunk annak a keresőmotornak az atyjához, amely [némi túlzással] mondhatni az e havi tesztben résztvevő termékek fele mögött áll. ... "Gyorsan és kis erőforrásigénnyel futott, szép eredményeket ért el a mintákon és simán megszerezte a VB100 díjat. Gratulálunk a VirusBusternek, no meg szép számú partnerének." A teszten a VirusBuster programja 100 százalékosan teljesített a vadon terjedő (in the wild, ITW) vírusok ellen. "Külön örülünk annak, hogy szoftverünk a processzort és a memóriát legkevésbé terhelő termékek közé tartozott. Javuló eredményt értünk el az úgynevezett RAP (Reactive And Proactive) tesztben is, amely azt méri, mennyire képes egy program észlelni, illetve beazonosítani az új, számára addig ismeretlen vírusokat" -- tette hozzá Szappanos Gábor, a cég víruslaboratóriumának vezetője. A Virus Bulletin (http://www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött. Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a kemény követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster -- és segítette sikerre partnereit is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.