Újabb sikeres év az Alerant Zrt.-nél

|

2006-ban folytatódott a nagyvállalati infrastruktúra megoldások kialakításával foglalkozó Alerant Informatikai Zrt. rendkívül dinamikus fejlődése. Nettó árbevétele 48 százalékos növekedéssel 1.6 milliárd forint lett, munkatársainak száma 40 százalékkal emelkedett, továbbá nőtt nagyvállalati ügyfeleinek száma is.

A 2006-ban a régió leggyorsabban fejlődő fiatal cégének választott Alerant Zrt. a tervezett 30-40 százalékos bevétel növekedést felülmúlva, 1.6 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 48 százalékos növekedést mutat az előző év 1.08 milliárd forintos árbevételéhez képest. A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is jelentősen, mintegy 20 százalékkal növekedtek az alkalmazásfejlesztésből és -integrációból származó bevételek. Különösen magas, 160 százalékos volt a növekedés a termékeladásoknál. Ezen belül is elsősorban a BEA-termékek értékesítése emelkedik ki, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a magyarországi telekommunikációs, pénzügyi és ipari terültek piacvezető vállalatai döntöttek a BEA megbízható és magas rendelkezésre állású integrációs és portál megoldásai mellett. Ezen kívül e vállalatoknál erősödött a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) kialakításának igénye, amelyekhez a BEA teljes körű eszközkészletet kínál. Az Alerant a BEA Systems hazai disztribútoraként és technológiai központjaként átfogó szolgáltatásportfólióval rendelkezik a BEA-termékekhez kapcsolódva. Termék és fejlesztés támogatási szolgáltatásaira különösen nagy igény mutatkozott 2006-ban, 85 százalékkal nőtt az e területből származó bevétel. Az Alerant támogatási szolgáltatásainak magas színvonalát a BEA Systems is elismerte. Az elmúlt év elejétől Magyarországon az Alerant nyújtja a BEA különlegesen magas szintű, Mission Critical Support Continuum szolgáltatását. Az Alerant 2007-ben további növekedésre számít. Különösen erős növekedést vár a SOA-megoldások terén. – Az elmúlt évben jelentősen nőtt a cégek érdeklődése a szolgáltatásorientált technológia iránt – mondta el a bejelentés kapcsán Szabó Tamás, az Alerant Zrt. ügyvezető igazgatója. – Az Alerant, amely itthon az elsők között kezdett el foglalkozni a SOA-technológiával, az elmúlt évek alatt elismert szakértőjévé vált e területnek. 2006-ban már több, köztük egy európai szinten is kiemelkedő SOA-projektben vehettünk részt, s idén további megrendelések várhatóak – tette hozzá.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.