Védett hálózatok az iskolákban

|

A Cyberoam - a világ egyik leggyorsabban fejlődő hálózatbiztonsági termékeket gyártó vállalata - a kis- közép- és nagyvállalatok mellett az iskolák hálózatainak biztonságára is nagy hangsúlyt fektet, így speciális szaktudással és releváns tapasztalattal áll az intézmények rendelkezésére. A Cyberoam UTM védelem egyetlen eszköze szükségtelenné teszi több különböző biztonsági megoldás vásárlását, így megkönnyítve az iskolai rendszerek biztonságos üzemeltetését is.

[i]„Az iskolai hálózatok nagy része, méretüket tekintve egy kkv-s vállalati hálózatnak felelnek meg, azonban funkcionális tekintetben némi különbség mutatkozik. A diákok személyében általában jóval több, a veszélyforrásokkal szemben tapasztalatlanabb felhasználó használja a hálózatot, így a biztonsági kérdések kiemelt hangsúlyt kapnak. A Cyberoam UTM megoldásai ezekre a speciális kihívásokra is megnyugtató választ tudnak biztosítani, úgy hogy a rendszer üzemeltetőinek ez kevesebb többletmunkát és alacsonyabb költséget jelent.”[/i] – mondta el Béres Péter, a Cyberoam magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. [b]A Dover példája[/b] Az iskolák összetett rendszerének védelmére legjobb példa az Egyesült Államokban található Dover School Disctrict hálózatának UTM eszközökkel való ellátása és ennek kiépítése. A Dover School District öt különböző iskolából áll, amelyek mindegyike saját weboldallal és hálózattal rendelkezik. A különböző informatikai feladatokat egy erre a célra létrehozott informatikai csapat látja el. A Dover School District hozzáférést biztosít a SchoolNet-hez diákjainak és alkalmazottjainak egyaránt. A SchoolNET-en keresztül hozzáférhetnek a helyi hálózatokhoz, szörfölhetnek az interneten, illetve a világon bárkivel kommunikálhatnak. A rendszer üzemeltetői olyan biztonsági megoldást kerestek, amely elhárítja a külső proxy behatolásokat, illetve a teljesítési követelményeknek való megfelelés is fontos elvárás volt a Cyberoam felé. A külső proxy szerverek használat korlátozása mellett a közösségi médián keresztül bejövő fenyegetések megszűrése volt kiemelten fontos tényező. A Cyberoam UTM+ telepítése után az amerikai iskolában jelentős javulás vált érzékelhetővé, lefedve az internetezés teljes spektrumát, így biztosítva a hibátlan, zökkenőmentes és biztonságos működést. A Cyberoam UTM+ a diákok számára is érezhetően kontrolálta a jogosulatlan és káros tartalmak elérését a weben, így elősegítve a tudatosabb internet használati szokások kialakulását. A Dover esettanulmány megtalálható: http://www.cyberoam.com/downloads/CaseStudies/DoverSchoolCaseStudy.pdf

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.