Vigyázat, spamkitörés! -- A VirusBuster spamlabor jelenti

|

Veszedelmes kéretlen levelek hirtelen érkezett óriási áradata zúdult a magyar felhasználókra -- jelentette a VirusBuster.

Ötezer eurós fizetés és jutalék részmunkaidős otthoni munkáért -- ezt ígéri az alább idézett üzenet, amelyet az informatikai biztonság hazai specialistájának szakértői emeltek ki a hasonló levelek özönéből. Hihetetlennek hangzik? És ha mégis igaz? Mit veszíthetünk, ha válaszolunk? "Nagyon is sokat -- figyelmeztet Stange Szilárd, a VirusBuster technológiáért felelős termék-menedzsere. -- Mert mi is a spammerek célja? Először is arról akarnak meggyőződni, léteznek-e az e-mail címek, amelyeket megszórtak. Ha válaszolunk, megerősítjük címünk helyességét, s az felkerül a számítógépes bűnözők validált címlistájára. Egy ilyen lista komoly értéket képvisel a feketepiacon, s a rajta lévő címzettek sok-sok kéretlen levélre számíthatnak." A mostani spamkitörésben terjedő üzenetekben még egy, az előbbinél is veszedelmesebb csapda rejlik. "Régen ismert trükkhöz folyamodtak a szerzők: ígérjünk sok pénzt kevés munkáért és kérjünk önéletrajzot a pályázóktól. Aki gyanútlanul elküldi a CV-jét, annak az adataival aztán sokféleképpen élhetnek vissza a bűnözők" -- magyarázza a szakértő. Kemény dió ez a levéláradat a spamszűrőknek is. Az angol nyelvű szöveg ugyanis -- bár néhány ponton nem igazán angolos -- túlságosan hasonlít egy igazi állásajánlatra. Ha tehát egy szűrőt betanítanak arra, hogy az alábbi levelet ne engedje tovább, akkor könnyen lehet, hogy a címzetthez egy várva várt valódi munkalehetőségről szóló hír sem jut el. "Így az informatikai biztonsági szakembereknek kényes feladatot kell megoldaniuk" -- mondja Stange Szilárd. Alább olvashatják a spamkitörésből a VirusBusternél kifogott egyik minta szövegét. A levél tárgya "from luxury goods company" ("luxuscikk-cégtől") volt. Aztán "Magdalena Venturának" nehogy írjanak! Greetings. Our Company is pleased to offer you a well-paid part-time vacancy for the position of Administrative Representative. You'll work at the convenience of your home, part-time. The Company is one of the leading building Companies and provide great circle of building services. Candidates for the job should possess excellent organizational skills as well as the ability to efficiently multi-task. Ideal candidates have a strong focus on day-to-day operational excellence, and a personal style that builds trust, and inspires loyalty. The candidate should be motivated, proactive, be able to learn and adapt quickly. Other duties of the Administrative Representative include, but are not limited to: • Incorporating effective priorities for the virtual office function • Administer day-to-day financial responsibilities for clients • Reporting online daily • Preparing brief summary reports, and weekly financial reports Salary part-time: 5,000 euro/month, plus commission. Location: Europe Union If you are interested, please reply to : with your short resume. Best regards, HR department manager Magdalena Ventura

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.