Virtuális PLC-t dob piacra a Siemens

|

A Siemens első, teljesen virtualizált programozható logikai kontrollerre újabb előrelépést hoz az ipari digitalizációban.

A virtuális PLC-hosztolás lehetőségével bővíti PLC-portfolióját a Siemens. A termékvonal a továbbiakban a hardveres kontrollerek mellett virtuális PLC-ket is kínál majd a specifikus üzleti követelmények teljesítéséhez. 

A Simatic S7-1500V az Industrial Operations X része, amellyel a Siemens az információtechnológia szoftveres képességeit következetesen integrálja az ipari automatizálás világával, hogy felgyorsítsa az IT és OT környezetek fúzióját, és növelje a gyártás rugalmas alkalmazkodóképességét.

- Hatvanöt évvel ezelőtti megjelenésük óta a PLC-k sokat fejlődtek, és változatlan megbízhatósággal szolgálták a gyártási folyamatok vezérlését, ezt fogják tenni a jövőben is - mondta Barabás Zsolt, a Siemens Zrt. értékesítési mérnöke. - Különösen nehéz ipari körülmények között továbbra is a hardveralapú kontrollerek felelhetnek meg például a speciális követelményeknek, a virtuális PLC-k nem ezeket váltják ki, hanem új távlatot nyitnak az automatizálásban. A kínálatunkban korábbról elérhető, érintőképernyős kezelőfelületekhez (HMI) és szoftveralapú kontrollerekhez képest, amelyek nyílt interfészeken keresztül kapcsolódnak az IT környezethez, a Simatic S7-1500V újdonsága, hogy immár a kódfuttatást és a felügyeletet is elvonatkoztatja a fizikai PLC-től.

A Simatic S7-1500V független a hardvertől, és a Siemens Industrial Edge felhőalapú platformján - más alkalmazásokhoz hasonlóan - központilag menedzselhető, gyorsan és rugalmasan a változó igényekhez illeszthető. A vállalatok az egyes szolgáltatásokat egyenként adhatják hozzá vagy állíthatják le ebben a környezetben, így költségeiket is optimalizálhatják, és az adatközpontú, szoftveralapú automatizálás révén a hirtelen bekövetkező, nem várt eseményekre is gyorsabban reagálhatnak. Ha egy kontroller például olyankor áll le, amikor a szolgáltatásmérnök nem tartózkodik a gyár területén, akkor a rendszerdiagnosztikától értesítést kap, és a hibát azonnal, távolról elháríthatja.

További előny, hogy virtuális kontrollerekkel az automatizálási mérnökök a PLC-projekteket is könnyebben skálázhatják, és a nyílt adatinterfészeken keresztül egyszerűen integrálhatják más IT megoldásokkal. Mivel a Simatic S7-1500V teljesen kompatibilis a TIA Portállal, a vállalatok újrahasznosíthatják automatizációs projektjeiket, és a gyorsabb megvalósítás mellett csökkenthetik beruházási költségeiket.

- Portfóliónkban mostantól hardveres, szoftveres és teljesen virtualizált PLC-ket is kínálni fogunk, amelyeket a vállalatok a meglévő informatikai eszközökkel programozhatnak és menedzselhetnek. Hamarosan megkezdjük a Simatic S7-1500V tesztelését a napi gyakorlatból vett, hazai használati esetekben, és a tapasztalatokat megosztjuk hazai ügyfeleinkkel, hogy ezzel is segítsük felkészülésüket a virtuális PLC-k használatára -összegezte Barabás Zsolt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.