Windows szerver platformon is VB100 díj a VirusBusternek

|

Újabb értékes minősítéssel gyarapította tekintélyes gyűjteményét az informatikai biztonság hazai specialistája. Ezúttal a VirusBuster for Windows Servers szoftver szerepelt sikerrel a VB100 díjért versengő termékek sorában.

Nem először hoz sikert a rangos szakfolyóirat, a Virus Bulletin összehasonlító vizsgája a VirusBuster Kft.-nek. Legutóbb a Windows 2008 Server R2 platformra tervezett antivírus termékek megmérettetésében a VirusBuster for Windows Servers 6.2.51 szoftver szerzett fejlesztője számára "Virus Bulletin 100%" (VB100) díjat. Növeli az eredmény értékét, hogy -- mint a Virus Bulletin szerkesztői rámutatnak -- a Microsoft legújabb szerverplatformján, lényegében egy Windows 7 szerveren, teljes 64 bites környezetben kellett rajthoz állni. A tesztelők arra számítottak, hogy ez sokakat elriaszt majd, de végül meglepetésükre a világ minden tájáról nem kevesebb, mint 33 terméket neveztek a futamra. A VirusBuster for Windows Servers 6.2.51 szépen teljesített. Felismert minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust, s a tiszta mintákon sem hibázott. Jól dolgozott a szoftver az úgynevezett RAP (Reactive And Proactive) tesztben is, amely azt méri, mennyire képes egy program észlelni, illetve beazonosítani az új, számára addig ismeretlen vírusokat Így a tesztelők méltónak ítélték a terméket a nagy presztízsű VB100 díjra. A Virus Bulletin (www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött. Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a kemény követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.