Zöld hálózati megoldások az IT szektorban - Globális problémák és kihívások

|

A környezettudatosság és a zöld megoldások előtérbe kerülése az utóbbi időben vitathatatlan. A tudatos környezetvédelem mellett ma már az IT szektor sem mehet el szó nélkül. Az elvárások és előírások egyre szigorúbbak, a megoldás szükségessége pedig egyre égetőbb.

Az üzleti vezetők számára kulcsszerepet betöltő valós zöld elgondolások a következőek: Költségcsökkentés: A növekvő energiaárak, az üzemanyag és a nyersanyag költségek arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy olyan zöld alternatív lehetőségek után kutassanak, amelyekkel jelentős költségmegtakarítást érhető el. Előírások és szabványok: Számos hatósági szabvány került létrehozásra az irányadó környezetvédelmi kérdések tekintetében az elmúlt években. Ilyenek például: o EU EuP Directive - az EU energia-felhasználó termékek irányelve o US Energy Policy Act 2005 - akkumulátor töltőkről, valamint a külső tápegységekről o RoHS - meghatározott veszélyes anyagok, elektromos és elektronikus berendezések vonatkozásában E-hulladék problémák: \"e-hulladék \" névvel illetjük azokat az elektronikai termékeket, amelyek felhasználhatósági idejük végéhez közelednek. Annak ellenére, hogy számos hasonló terméket újra lehet hasznosítani, sajnos az \"e-hulladék\" még mindig az egyik leggyorsabban növekvő hulladéktípus világszerte. Globális felmelegedés: A globális felmelegedés következtében emelkedik a Föld felszín közeli levegőjének, illetve az óceánok átlaghőmérséklete. Ezek káros változásokat okozhat a csapadék mennyiség és összetétel alakulásában, a vadon élő állatok életében és az emberi tevékenységekben egyaránt. Zöld hálózati kihívások Az energiafogyasztás csökkentése és az ehhez kapcsolódó erőfeszítések költséget takarítanak meg, azonban még mindig sok vállalat odázza el alkalmazásukat, a kihívásokkal szembesülve: 1. Félelem attól, hogy a zöld működés érdekében kompromisszumokat kell kötni a teljesítmény rovására. 2. A zöld hálózati megoldások sokszor csak peremszerepet kapnak, és nem alkotják szerves részét a fő megoldásnak. Zöld hálózati megoldások „A kkv-k számára tervezett zöld hálózati megoldásaink környezetbarát hálózati architektúrák, amelyek az energiahatékonyság javítását és a költségtakarékos használatot fokozzák, miközben a teljesítmény változatlanul kiemelkedő marad. Így segítjük a vállalkozásokat a szükséges versenyelőny megszerzésében és a környezeti fenntarthatóság megőrzésének elérésében” – mondta el Szilvási Ákos a ZyXEL Hungary értékesítési menedzsere a téma kapcsán. Zöld IT - Mi többet teszünk a környezetért! A ZyXEL több mint egyszerű gyártó, aki odafigyel a környezetünkre. A cégcsoport elkötelezte magát, hogy a világ vezető szolgáltatója legyen a teljes elérésű, átfogó hálózati megoldások terén, miközben környezetbarát és energiatakarékos termékek fejlesztésével sokat tesz közös jövőnkért. Vásárlóit olyan megbízható, egymáshoz illeszkedő hálózati megoldások teljes skálájával látja el, amelyeket nemcsak könnyű használni, de egyben költséghatékonyak, energiatakarékosak, így környezetbarátok is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.