Hirdetés
. Hirdetés

A COVID-19 felgyorsította a digitális átalakítási terveket

|

A világjárvány hatása a technológiai beruházások jelentették az elmúlt év egyik fő témáját. A Microsoft megbízásából készült új kutatás azonban kiemeli, hogy a COVID-19 mennyire felgyorsította a digitális átalakítási terveket.

Hirdetés

A Microsoft és az Economist Intelligence Unit által készített "The transformation imperative: Digital drivers in the COVID-19 pandemic" (Az átalakulás szükségszerűsége: A COVID-19 világjárvány digitális mozgatórugói) című tanulmányban a vállalatok 72 százaléka arról számolt be, hogy a pandémiának köszönhetően jelentősen felgyorsult az átalakulás üteme. A tanulmány szerint az átalakításokban élenjáró szervezetek többsége azt mondja, hogy a világjárvány felgyorsította "digitális útjukat". A Microsoft szerint ez a magas arány arra utal, hogy a digitális átalakulás a vezető vállalatok által felkarolt dologból minden ágazatban kötelezővé vált. "A digitális átalakulás fogalmát korábban versenyelőnynek tekintették. Ma már az üzleti rugalmassághoz van rá szükség. Ez egyre nyilvánvalóbbá vált, ahogyan a világjárvány alatt dolgozunk" - mondta Deb Cupp, a Microsoft alelnöke.

A válaszadók 50 százaléka szerint a felhőalapú számítástechnika volt a legkritikusabb eszköz az átalakulási útjuk során. Az 57 százalék pedig azt mondta, hogy a hatékonyság és a termelékenység növelése "meghatározó tényező" volt abban a döntésükben, hogy többet fektessenek be a digitális eszközökbe.

"Ez valóban lehetőséget teremtett az ügyfelek számára, hogy elgondolkodjanak azon, hogyan tudnak nemcsak egy agilisabb környezetbe költözni a felhőben, hanem hogyan jutnak adatokhoz, hogy jobb döntéseket hozhassanak" - mondta Cupp.

Hirdetés

A világjárvány idején a vállalatok szociálisan is tudatosabbá váltak. A felmérésben 76 százalékuk jelentette, a pandémia új felelősséget rótt a vállalatokra, hogy konstruktív szerepet játsszanak a társadalom szélesebb körében. A háromnegyedük pedig állította, hogy a digitális átalakítási terveknek az üzleti motivációkon túlmenően a társadalomra gyakorolt hatásokat is figyelembe kell venniük.

Az alkalmazottak is fontosabb prioritássá váltak. A világjárvány előtt a vállalkozások 24,3 százaléka tekintette prioritásnak a munkavállalók elkötelezettségét. Tavaly ez az arány 35,6 százalékra ugrott. Ennek részeként a képzés és az oktatás is sürgetőbbé vált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.