Hirdetés
. Hirdetés

A felhőköltségek átláthatatlansága komoly probléma a vállalatoknak

|

Miközben a vállalatok és másféle szervezetek egyre inkább a felhőre térnek át, a felhasználás és a költségek világos megértése jelentős kihívásnak bizonyul.

Hirdetés

A helyi infrastruktúrával ellentétben a legtöbb felhőszolgáltató pay-as-you-go modellt használ, ami alacsony belépési korlátot és könnyű skálázhatóságot tesz lehetővé. Ám ez a modell jelentős kihívásokhoz vezethet annak pontos előrejelzésében, hogy a felhőalapú számítástechnika végül mennyibe fog kerülni.

Az Anodot jelentése (State of Cloud Cost Report) szerint az IT-vezetők közel fele szerint nehéz a felhőköltségek ellenőrzése, míg a válaszadók szerint a legnagyobb kihívást a láthatóság elérése és a használat és a költségek megértése jelenti. Hasonlóképpen, 88 százalékuk rendkívül vagy nagyon fontosnak nevezi az optimalizálást és a meglévő felhőalapú telepítések kiadásainak csökkentését.

Érdekes, hogy az ilyen aggodalmak ellenére a megkérdezettek 60 százaléka tervezi, hogy a következő évben több munkaterhelést helyez át a felhőbe. Az Anadot kiemeli annak fontosságát, hogy a szervezetek gondosan nyomon kövessék felhőhasználatukat, hogy jobban megértsék igényeiket és a kapcsolódó költségeket.

Hirdetés

Ha a költségeket nem kezelik gondosan, akkor elég könnyű elveszíteni a felhasználás nyomon követését, különösen a nagy fejlesztőcsapatokkal dolgozó, gyorsan mozgó és új dolgokat kipróbálni hajlamos szervezetek esetében. A DevOps-csapatok számára a rossz konfigurációk, a túlzott rendelkezésre bocsátás és az elfelejtett, elhagyott erőforrások jelentik a költséggazdálkodás csapásirányát. Sajnos sok szervezet számára a meglepetésszerű költségek csak akkor tűnnek fel, amikor megérkezik a havi számla.

A felhőköltségek átláthatóságának megértése nem új kihívás. Az AWS például nemrégiben lépéseket tett az ügyfelek számláinak csökkentése érdekében, miután évekig tartó panaszok és a meglepetésszerű számlák, a mesterségesen magas díjak és a rejtett költségek hírében álltak. Mivel a szervezetek 60 dzázaléka tervezi, hogy növeli felhőalapú telepítéseit, a költségek átláthatóságával inkább előbb, mint utóbb foglalkozni kell - figyelmeztet a WebProNews.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.