Hirdetés
. Hirdetés

A gyorsabb Microsoft Teams 2.0 a jelentések szerint a jövő hónapban érkezik

|

Az alkalmazásnak 2022 januárjában 270 millió havi aktív felhasználója volt, ezzel az egyik leggyorsabban növekvő alkalmazás a Microsoft ökoszisztémájában.

Hirdetés

Az új Microsoft Teams kliens, amelynek infrastruktúrája szinte nulláról épült fel, állítólag március végén indul előnézetben. A The Verge szerint a munka ezen az új "Teams 2.0" kliensen már évekkel ezelőtt elkezdődött, és már láthattuk is működés közben a Windows 11 új Chat alkalmazásával, amely a "Teams for Consumers" élményt támogatja.

Az évek során az alkalmazás teljesítményének javítására tett erőfeszítések ellenére a Microsoft Teams továbbra is hírhedt erőforrás-zabáló marad PC-ken és Maceken. A Teams 2.0 jövő hónapban megjelenő előzetes verziója azonban elhagyta az Electron keretrendszert a Microsoft Edge-alapú Webview2 technológia és a React JavaScript könyvtár javára.

Hirdetés

"Az alkalmazásnak 50 százalékkal kevesebb memóriát kell használnia, kevésbé terheli a CPU-t, és jobb akkumulátor-üzemidőt eredményez a laptopokon" - írja a The Verge. A jövő hónapban megjelenő előnézeti alkalmazás állítólag tartalmazni fog egy kapcsolót is, amellyel a Teams 2.0 és a meglévő alkalmazás között lehet váltani, hasonlóan ahhoz, amit a Microsoft korábban az Outlook asztali alkalmazásainak előnézeti változataiban használt.

A Microsoft Teams a jövő hónapban ünnepli hatodik évfordulóját. Az alkalmazásnak 2022 januárjában 270 millió havi aktív felhasználója volt, ezzel az egyik leggyorsabban növekvő alkalmazás a Microsoft ökoszisztémájában.

Ám ez a gyors növekedés egy olyan alkalmazást is eredményezett, amely valószínűleg túl sokat próbál csinálni. A teljesítményproblémák mellett valószínűleg a felfúvódás a másik dolog, ami miatt a Teams sokak számára nem annyira használható jól. A The Verge szerint azonban a React Javascript könyvtárra való áttérés "további UI-fejlesztésekhez" vezethet a következő hónapokban, így van okunk a bizakodásra - írja a Thurrot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.