Hirdetés
. Hirdetés

A legtöbb vállalkozás nem optimalizálja megfelelően az informatikai költségvetését

|

A csökkenő költségvetések ellenére a Crayon új kutatása szerint a globális vállalkozások túlnyomó többsége (95%) nem optimalizálja teljes mértékben az IT-büdzséjét.

Hirdetés

A több mint 2000 informatikai döntéshozó (ITDM) részvételével készült tanulmány, amely az 594 technológiai vállalat által 2023 első hónapjaiban végrehajtott 171 ezer elbocsátásra reflektál, megállapította, hogy 10-ből kilenc vállalkozás az IT-költségek optimalizálását kiemelt prioritásként sorolta fel. A jövőre nézve a Crayon kiemelt néhány kulcsfontosságú mulasztási pontot, amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak visszatérni a helyes útra, és ismét visszafogni a kiadásaikat.

A felmérés szerint a vállalatok alig több mint egyharmada (35%) értékeli aktívan az IT-kiadásait, ami jelzi a potenciálisan elpazarolt pénzek nagyságrendjét, amelyet vissza lehetne forgatni valamibe, ami jobb megtérülést hoz, vagy teljesen meg lehetne spórolni.

A Crayon tanulmánya szerint több vállalat fordul a FinOps felé ahelyett, hogy a költségekkel kapcsolatos döntéseket a pénzügyi igazgatóra vagy a pénzügyi csapatokra bízná. A FinOps-módszerben a részlegek közötti nagyobb mértékű együttműködést látják, hogy összességében jobb megértést, racionalizálást és optimalizálást hozzanak létre, és ez leginkább olyan országokban volt megfigyelhető, mint Szingapúr, Szaúd-Arábia és Skandinávia egyes részei.

Hirdetés

Ez a lépés a vezető döntéshozók időhiányát és a szervezet kiadásainak áttekinthetőségének hiányát is tükrözi, mivel az egész üzleti modellek alkalmazkodásra kényszerülnek. Hayley Mooney, a Crayon vezérigazgatója kifejtette: "Sok vállalkozás nem foglalkozik az IT-kiadásokkal ugyanolyan alaposan, mint más nagyobb tételekkel. Ennek leküzdéséhez és a vihar átvészeléséhez most és a jövőben is a szervezeteknek egy partnerrel együttműködve kell meghúzniuk a megfelelő határokat a különböző technológiák és platformok, az üzleti igények, a szerződéses részletek és a figyelmen kívül hagyott előfizetések, a szervezeti struktúrák, a készséghiányok és sok más között."

Ez az együttműködés szélesebb körben is megfigyelhető, mivel a Big Tech egyre nagyobb nyomás alá kerül a trösztellenes ügyek és más hasonló figyelmeztetések miatt, ami sokakban azt a gyanút kelti, hogy a harmadik felekkel való együttműködőbb környezet kihasználása lehet a jövő útja - írja a TechRadar.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.