Hirdetés
. Hirdetés

A szervezetek 93 százaléka szenved az üzleti e-maileket kompromittáló támadásoktól

|

Az üzleti e-mailek kompromittálásának (BEC) veszélye évről évre növekszik, és az előrejelzések szerint kétszer akkora lesz, mint az adathalászat veszélye általában.

Hirdetés

Az Ironscales felhőalapú e-mail biztonsági platform új jelentése szerint a szervezetek több mint 93 százaléka tapasztalt egy vagy több BEC támadási változatot az elmúlt 12 hónapban, 62 százalékuk pedig három vagy több támadási változattal szembesült.

Mi több, a nagyvállalatok válaszadóinak 43,3 százaléka arra számít, hogy ezek a BEC-támadások a következő 12 hónapban növekedni fognak. A jelentésből az is kiderül, hogy a pénzügyi alkalmazottak és a C-szintű vezetők a két leggyakoribb BEC-támadásnak kitett csoport. Ugyanakkor az összes csoport mintegy fele számolt be arról, hogy naponta, hetente vagy havonta éri őket BEC-támadás.

A hamis számlák, az adatlopás és a számlaátvétel a BEC-támadások leggyakoribb típusai. Minden ötödik szervezet tapasztalta ezeket a típusú támadásokat az elmúlt 12 hónapban. Háromból két szervezet három vagy többféle BEC-támadással szembesült ez idő alatt, az adatlopási támadások fordulnak elő a leggyakrabban.

Hirdetés

A biztonságos e-mail átjárók (SEG) által nem észlelt vagy biztonságosnak minősített BEC-támadások felderítése és orvoslása szempontjából a legtöbbet kínált technológia a mesterséges intelligenciával működő adathalászat elleni eszközök csoportja. A jelentés szerint azonban a szervezeteknek csak 55 százaléka használ jelenleg ilyen eszközöket.

"A jelentés megállapításai nem hagyhatnak kétséget afelől, hogy napjainkban az üzleti e-mailek kompromittálódásának problémája milyen kiterjedt és súlyos. És mégis azt tapasztaljuk, hogy sok szervezet továbbra is rosszul készült fel a védekezésre e növekvő fenyegetés ellen. A régi e-mail biztonsági megoldásokra, például a SEG-kre való folyamatos támaszkodás jelentős kockázatnak teszi ki a szervezeteket. Ez a jelentés rávilágít, hogy a szervezeteknek újra kell vizsgálniuk a BEC-biztonsággal kapcsolatos megközelítésüket, olyan AI-alapú megoldások beépítésével, amelyek a rendszeres adathalász-szimulációs teszteléssel és a biztonságtudatossági képzéssel együtt működnek. Az alkalmazottaknak a megoldás részévé kell válniuk, nem pedig teherré" - mondta Audian Paxson, az Ironscales technikai termékmarketing igazgatója a Beta News szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.