Hirdetés
. Hirdetés

A szervezetek több mint 98 százalékának van rosszul konfigurált felhője

|

Egy új jelentés szerint a szervezetek 98,6 százalékának felhőkörnyezetében vannak olyan hibás konfigurációk, amelyek kritikus kockázatot jelenthetnek az adatokra és az infrastruktúrára nézve.

Hirdetés

A Zscaler által végzett kutatás szerint a felhő konfigurálási hibái a tárolókhoz való nyilvános hozzáféréssel, a fiókjogosultságokkal, a jelszavak tárolásával és kezelésével és még sok mással kapcsolatban több milliárd adat kitettségéhez vezettek. A problémát súlyosbítja, hogy a szervezetek 55,1 százaléka egynél több felhőszolgáltatót használ, és a szervezetek 66,7 százalékának vannak nyilvános felhőalapú tárolói.

A rendszerekhez való hozzáféréssel kapcsolatban is vannak problémák. A többfaktoros hitelesítés nélküli kiváltságos felhasználói hozzáférés a szervezetek 97,1 százalékánál veszélyeztetett fiókokat eredményez. Mivel a betörések mintegy 25 százalékát adathalász-támadás indítja, és az ilyen átverések kifinomultságát egyre nehezebb felismerni, a szervezetek számára kritikus fontosságú a hozzáférés-ellenőrzés fokozása.

Hirdetés

Ezek a kockázatok kiterjednek az ellátási láncra is. A szervezetek 68 százalékánál vannak külső felhasználói adminisztrátori jogosultságok a felhőkörnyezetükhöz. A külső azonosítók esetében - beleértve a vállalkozók és integrációk kezelését is - AWS-fiókokkal dolgozó szervezetek 75,4 százaléka nem alkalmaz szigorú hozzáférési ellenőrzéseket, hogy korlátozza az engedélyeket és tevékenységeket, amelyeket ezek az admin/szuperfelhasználói szintű fiókok végezhetnek.

Emellett a szervezetek 59,4 százaléka nem alkalmazza a felhőalapú tárolásra vonatkozó alapvető zsarolóellenőrzéseket, például az MFA törlését és a verziókezelést. Eközben a szervezetek 17,4 százaléka az internetnek kitett, sebezhető virtuális gépi számítási példányokon futtatja a munkaterheket, ami kritikus adatszivárgáshoz vezethet.

A jelentésről bővebben a Zscaler blogja számol be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.