Hirdetés
. Hirdetés

A technológiai vezetők 95%-a szerint az MI lesz a jövő innovációs motorja

|

Sőt a következő 10 évben a tevékenységük legalább felét robotok fogják magasabb szintre emelni.

Hirdetés

Az IEEE nonprofit műszaki szervezet nemrég közzétett felmérése szerint a válaszadók mintegy ötöde szerint az MI és a gépi tanulás (21%), a felhőalapú számítástechnika (20%) és az 5G (17%) lesznek a legfontosabb technológiák jövőre. A tanulmány megvizsgálta, hogy melyek lesznek a legfontosabb technológiák 2022-ben, mely iparágakra lesz várhatóan a legnagyobb hatással a technológia a következő évben, és milyen technológiai trendek várhatóak a következő évtizedben.

A megkérdezett technológiai vezetők szerint az előttünk álló évben a feldolgozóipart (25%), a pénzügyi szolgáltatásokat (19%), az egészségügyet (16%) és az energiát (13%) nevezték meg olyan iparágaknak, amelyekben jelentős átalakulás várható.

Hirdetés

Ami a következő évtizedben várható legfontosabb technológiai trendeket illeti, a túlnyomó többség (95%) egyetért azzal - beleértve a 66%-ot, akik teljes mértékben egyetértenek -, hogy az elkövetkező egy-öt évben szinte minden iparágban a mesterséges intelligencia lesz az innováció motorja. Továbbá 81% egyetért azzal, hogy a következő öt évben a tevékenységük negyedét robotok fogják előre lendíteni, és 77% egyetért azzal, hogy ugyanebben az időszakban a szervezetükben robotokat fognak alkalmazni, amelyek szinte minden üzleti funkciót javítanak majd, az értékesítéstől és a humán erőforráson át a marketingig és az IT-ig. A válaszadók többsége egyetért azzal (78%), hogy a következő 10 évben a tevékenységük legalább felét robotok fogják magasabb szintre emelni.

Az IEEE 350 CIO-t, CTO-t, IT-igazgatót és más technológiai vezetőt kérdezett meg az Egyesült Államokban, Kínában, Nagy-Britanniában, Indiában és Brazíliában, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató szervezeteknél, több iparágban, többek között a banki és pénzügyi szolgáltatások, a fogyasztási cikkek, az oktatás, az elektronika, a mérnöki tevékenység, az energia, a kormányzat, az egészségügy, a biztosítás, a kiskereskedelem, a technológia és a távközlés területén. A felméréseket 2021. október 8-20. között végezték.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.