Hirdetés
. Hirdetés

A vezetők 71 százaléka szerint a metaverzum jót tesz majd az üzletnek

|

Az Accenture felmérésében résztvevők többsége szerint a metaverzum pozitív hatással lesz az üzleti életre. Sőt 42 százalék szerint átütő és átalakító lesz a siker.

Hirdetés

Az internet újragondolása egyike az Accenture új jelentése által azonosított négy technológiai trendnek. A JP Morgan szerint pedig a metaverzum éves szinten több mint 1 billió dolláros bevételt fog jelenteni. Számos vállalat már most is alkalmazza, köztük a Disney, a Gucci és a Warner.

A metaverzumot illetően sokan még mindig nem tudnak megbékélni azzal a gondolattal, hogy valószínűleg egyre több időt fogunk tölteni az internet 3D-s változatában, de a vállalatok már most azon vannak, hogy meghatározzák a teret, kikönyököljék a saját résüket, és akár virtuális ingatlanokat is létrehozzanak vagy megszerezzenek.

Hirdetés

"Bár még a Metaverzum kezdeti szakaszában vagyunk, nagyon gyorsan fog fejlődni. Ha a vállalatok nem lépnek most, akkor azon kapják magukat, hogy olyan világokban tevékenykednek majd, amelyeket valaki más tervezett, és más számára" - állítja a jelentésben Julie Sweet, az Accenture vezérigazgatója és Paul Daugherty a tanácsadócég technológiai igazgatója.

A megkérdezett globális vezetők szinte mindegyike szerint a technológiai fejlődés megbízhatóbbá válik a vállalkozások hosszú távú stratégiájának meghatározásában, mint a gazdasági, politikai vagy társadalmi trendek. A nagy cégeknek megvan az okuk, hogy mindannyian belevágjanak ebbe a kalandba. És az ok a pénz.

Az internet ilyen módon történő újragondolása egyike az Accenture jelentésében azonosított négy fő technológiai trendnek. A többi három a kiterjesztett valóság térhódítása, a mesterséges intelligencia rosszindulatú felhasználásának növekvő kockázata - különösen a mélyhamisítványok létrehozására vagy dezinformáció terjesztésére - és a következő generációs számítástechnika, például a kvantumszámítástechnika.

Az Accenture jelentésének egyik példája a változásokra Colorado államban található Vail síközpont, amely megmutatja, hogy milyen jövőképek valóra válásával számolhatunk. Az üdülőközpont egy digitális ikertestvért épített a metaverzumban, amely teljes mértékben a fizikai hegyet tükrözi, a hóesés részleteivel és több éves időjárási adatokkal. Ez, valamint a távfelügyeletbe és az automata hóágyúkba történő beruházások segítenek az üdülőközpont vezetőinek abban, hogy növeljék a síelési feltételek kiszámíthatóságát, és végül lehetővé tehetik számukra, hogy meghosszabbítsák a szokásos szezont.

Az Accenture jelentése szerint a metaverzum és a kapcsolódó innovációk átalakítják a virtuális világ alapjait. "Itt az ideje, hogy a vállalatok eldöntsék, milyen szerepet fognak játszani. Hogy részesei akarnak-e lenni a hullámnak, vagy csupán figyelik, hogyan alakul" - teszi hozzá a jelentés a Világgazdasági Fórum portálja szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.