Hirdetés
. Hirdetés

(Adat)központban a biztonság

|

Adatközponti megoldásaink nemcsak rugalmasak, de nagyfokú vállalati biztonságot is nyújtanak. Farmosi Attilával, az ACE Telecom ügyvezető igazgatójával annak apropóján beszélgettünk, hogy vállalatuk teljesen megújította felhőalapú megoldásait biztosító infrastruktúráját, s ezzel egy időben kibővítette adatközponti szolgáltatásportfólióját.

Hirdetés

A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat Cloud üzletága a szerverelhelyezéstől a dedikált eszközök biztosításán át a virtualizációig kínál rugalmas megoldásokat ügyfelei számára.

- Miért pont most döntöttek egy ekkora beruházás mellett?
-
A vállalati informatikában érzékelhető globális tendencia azt mutatja, hogy a saját telephelyen tárolt szerverek helyett egyre inkább a felhőalapú infrastruktúrák és adatközpontok felé tolódnak el az igények, mivel a gyorsan változó piaci környezetben a vállalatoknak rugalmasan alakítható IT-rendszerre van szükségük. Általánosan megfigyelhető az is, hogy minden új szolgáltatás bevezetésénél legalább három évre van szükség ahhoz, hogy a potenciális ügyfelek megbízzanak benne. Cloud üzletágunk 2011-es indulása óta arra törekszünk, hogy bebizonyítsuk ügyfeleink számára: adatközponti megoldásaink nemcsak rugalmasak, de nagyfokú vállalati biztonságot is nyújtanak. A visszajelzések és piaci trendek alapján úgy látjuk, hogy mostanra "beérett" az a munka, amit a felhőalapú szolgáltatások megismertetésébe fektettünk.

- Mi volt az elsődleges szempont az adatközpont fejlesztésénél?
-
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a biztonság kérdése a legerősebb gát ügyfeleink számára, ami gyakran visszatartja őket a felhős megoldásoktól, ezért a szerverterem kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottunk visszajelzéseikre. Az adatközpontban elhelyezett adatok és eszközök biztonságát az akár 5530 GHz összteljesítményre képes, 2300 processzormagig bővíthető, kiemelkedő technológiájú berendezések és az adatközpont komplex biztonsági rendszere (őrzött épület, kártyás beléptetőrendszer, kamerás megfigyelőrendszer, biztonsági ajtók, riasztó, tűzérzékelő, n+1 redundanciában működő klíma- és oltórendszer) garantálja. Külön figyelmet fordítottunk a folyamatos energiaellátás biztosítására is (0-24 órás védett áram, n+1 redundáns szünetmentes áramforrások, tartalék dízelgenerátor), hiszen tudjuk, hogy a legkisebb áramkimaradás is komoly következményekkel járhat. Ezek mellett pedig ügyfeleink még tovább erősíthetik a nálunk tárolt adatok biztonságát adatmentés szolgáltatásunkkal, amely két egymástól független mentési rendszert alkalmaz.

 

- Milyen igényeket képes most kiszolgálni a rendszer?
-
A korábban kizárólag virtualizációs szolgáltatásokat magába foglaló szolgáltatásportfóliónkat úgy egészítettük ki, hogy a jövőben még rugalmasabban tudjuk majd kiszolgálni ügyfeleink igényeit. A kapacitás kialakításakor a piacvezető szerver- (IBM, Cisco) és szoftvergyártók termékeit használtuk fel, amelyek hosszú távon is megoldást jelentenek majd a növekvő igények kiszolgálására. A 30 TB RAM kapacitásig bővíthető rendszer segítségével akár a nagyvállalatok is megszabadulhatnak a beruházás terheitől, az amortizációtól, illetve az egyre növekvő üzemeltetési és karbantartási költségektől. Az ügyfelek attól függően, hogy IT-rendszerük és kapacitásaik kiszolgálásához milyen eszközökre van szükségük, választhatnak, hogy a szerverelhelyezés (co-location), privátfelhő-szolgáltatás vagy a virtuális szerver (VPS) az ideális megoldás számukra. Az ügyfelek egyedi igényei alapján elérhetőek különböző alkalmazásszerverek is, amelyek rugalmas lehetőségeket kínálnak, és megfelelnek a vállalati szintű biztonsági előírásoknak is.

- Milyen tendenciát látnak most a piacon?
-
Azt látjuk, hogy az igények folyamatosan nőnek, ennek megfelelően mi is olyan rendszert építettünk, ami folyamatosan bővíthető, és nyitott a jövő felé. Továbbra is fontos elvárás egy IT-rendszerrel szemben, hogy stabil és biztonságos legyen, de ma már legalább ennyire fontos, hogy megfeleljen a gyorsan változó technológiai környezetnek is. Adatközponti szolgáltatásaink abban segítik a vállalatokat, hogy egyszerre tudjanak rugalmasak és agilisak lenni. Legyen szó szerverelhelyezésről, privát felhőről vagy virtuális szolgáltatásokról, adatközpontunkban többszintű biztonságot és ideális környezetet kínálunk ügyfeleinknek. Hiszünk abban, hogy egy modern infokommunikációs infrastruktúra sosincs kész, de lehet naprakész

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.