Hirdetés
. Hirdetés

Adattárolás Flash memóriában

|

Drámai gyorsulás, de nem SSD - saját fejlesztésű tárolómegoldás a Violin Memory-tól.

Hirdetés

A héten mutatkozott be hazánkban az Invigor Informatika Kft. révén az amerikai Violin Memory. A 2009-ben megalapított, tavaly már 10 alkalmazottal 10 millió dolláros bevételt elérő magyar rendszerintegrátor hozta el a memóriaalapú tárolómegoldásokat fejlesztő cég know-how-ját az országba. Amint azt Vadnai Tamás, az Invigor ügyvezető igazgatója elmondta, olyan ügyfeleket szolgáltak ki eddig, mint a Budapest Bank, az OTP, a MOL, az OBH, a Corvinus Egyetem, a BKV vagy az NFÜ. Noha eladott rendszerről még nem tudott beszámolni, elmondása szerint már zajlanak az első pilot projektek a memóriaalapú adattároló megoldásokkal.

De miről is van szó? Nem a napjainkra egyre hangsúlyosabb szerepet kapó SSD-kről, hanem, amint azt Christian Putz, a Violin Memory kelet-közép-európai regionális értékesítési menedzsere kifejtette, saját, szabadalmaztatott fejlesztésről van szó. Putz szerint 2013-ban már megkezdődik a lemezes tárolóeszközök leváltásának korszaka, saját megoldásukkal ezt a folyamatot segítik elő.

A 2005-ben alapított amerikai vállalat világszerte több mint 400 alkalmazottat foglalkoztat, ebből több mint 50 a mi régiónkban dolgozik. Ügyfelei között olyan óriási szervezetek találhatók, mint például az AOL vagy az amerikai hadsereg. Stratégiai befektetője a Toshiba - a japán vállalat egyben beszállítói szerepet is betölt a Violin Memory életében. A távol-keleti gyártó memórialapkáira alapulva olyan tárolótömböket hoz létre a vállalat, amelyek 5-10-szeres teljesítményjavulást ígérnek a hagyományos megoldásokkal szemben, és mindezt úgy, hogy közben megmarad a megszokott „storage-érzés”, fogalmazott Putz. A Flash technológia révén megcímezhetik az adatközponti kihívások javát, mivel a mechanikai elemeket nem tartalmazó termékek skálázhatóak, alacsony válaszidőt nyújtanak, emellett fizikailag is kevesebb helyet foglalnak, alacsonyabb fogyasztás mellett.

Violin 6000 Series flash Memory Arrays
Violin 6000 Series flash Memory Arrays

A Violin 6000 Series flash Memory Arrays teljes redundanciát kínál, működés közbeni csere (hot swap) lehetősége és vRAID kialakítás mellett. MLC-chipekre alapul és 99,999%-os rendelkezésre állást nyújt úgy, hogy a 3U méret 1 millió IOPS teljesítménnyel és 4 GB/s-os sávszélességgel párosul. Ezzel elegendő teljesítményt kínál a hagyományos lemeztömbök kiváltásához, amivel mind CAPEX, mind OPEX területen megtakarításokat lehet elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.