Hirdetés
. Hirdetés

Appkompatibilitást garantál a Microsoft a Windows 10-re áttéréskor

|

Az egész világra kiterjesztették a Desktop App Assure programot.

Hirdetés

Bejelentette a Microsoft, hogy a tavaly októberben indított, kezdetben csak Észak-Amerikában elérhető  Desktop App Assure programot - amely résztvevői számára garantálja a használt alkalmazások kompatibilitását a Windows 7-ről Windows 10-re való áttéréskor - kiterjesztették az egész világra.

Brad Anderson, a Microsoft 365 csoport vezetője blogbejegyzésében azt írta, hogy vették a vállalati felhasználók üzenetét, mely szerint az egyik legfontosabb szempont számukra a továbbfejlesztés során az alkalmazáskompatibilitás, ezért a Microsoftnál sokat dolgoztak azon, hogy a Windows 10 és az Office 365 ProPlus a leginkább kompatibilis továbbfejlesztést kínálja.

Hirdetés

A Desktop App Assure program előnyeiből azok a vállalati felhasználók részesülhetnek, amelyek az E3 és E5 konstrukció keretében előfizetnek a Windows 10-re vagy a Microsoft 365-re. A szolgáltatás azok számára érhető el, akik legalább 150 licencet vásárolnak.

A Desktop App Assure lényege, hogy ha egy alkalmazás működik a Windows egy korábbi verziója alatt, és a Windows 10-re való áttérés után már nem fut megfelelően, akkor a Microsoft ingyen kompatibilissá teszi azt a Windows legújabb verziójával.

Igaz, ami igaz az, alkalmazáskompatibilitás mindig is komoly szempont volt a felhasználók számára. Manapság, amikor a Windows 10 évente kétszer nagy ráncfelvarráson és bővítésen megy keresztül (sőt, ezeken kívül havonta is rendszeresen kap hibajavító és biztonsági frissítéseket), sokan figyelik aggódva, hogy telepített programjaik működni fognak-e a frissítés után. És sokszor tapasztalják, hogy a rájuk kényszerített frissítések használhatatlanná tesznek olyan alkalmazásokat, amelyekre feltétlenül szükségük van. Vállalati környezetekben az ilyen problémák katasztrofális következményekkel járhatnak.

A Microsoftnak érdekében áll, hogy minél több vállalat térjen át a Windows 10-re, most, hogy közeledik a Windows 7 nyugdíjba vonulásának időpontja, 2020. január 14. Ezért hozta létre a félelmek eloszlatására a Desktop App Assure programot, melynek révén a Windows 7-ről Windows 10-re áttérő vállalatok számíthatnak a segítségére, ha kompatibilitási problémák lépnek fel egy-egy alkalmazásnál.

Hasonlóan a különféle biztosításokhoz, az App Assure nem csupán a valós kockázatokat csökkenti, hanem a kockázat percepcióját is, hangsúlyozza Anderson, aki szerint az App Assure csapatot nem azért hozták létre, mert sok a kompatibilitási probléma, hanem azért, hogy eloszlassák a frissítést fontolgatók aggodalmait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.