Hirdetés
. Hirdetés

Átnevezte magát az IVSZ

|

Új néven működik tovább a szakmai szervezet.

Hirdetés

IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége néven működik a továbbiakban az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) - közleményben tájékoztatta a Computerworldöt a közgyűlés döntéséről az érdekképviselet.

A névváltást a digitalizáció térnyerésével indokolták, ez ugyanis a szövetség szerint ma már nemcsak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatok körében, hanem a gazdaság minden részében meghatározó. A digitalizáció integráló szerepet tölt be, az informatikai vállalatokat nem szabad elkülöníteni a többitől.

Hirdetés

A változásról a június 7-én megtartott éves közgyűlés döntött, amelyen új tisztégviselőket is választottak. A további három évre újraválasztott elnök szerint a IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetségének a digitalizáció élére kell állnia. Vinnai Balázs a minden eddiginél gyorsabb ütemű gazdasági, társadalmi és technológiai fejlődést történelmi léptékű kihívásnak, ám egyúttal a magyar vállalkozók és az ország kitörési lehetőségének is tekinti.

A szervezet főtitkára a kapcsolatok erősítését ígérte a nemzetközi partnerekkel és a technológiai korszerűsítésért felelős kormányzati képviselőkkel. Tajthy Krisztina a közlemény szerint hangsúlyozta: a digitális gazdaság javíthatja Magyarország versenyképességét, ehhez egyebek között a nemzetközi jó gyakorlatok bemutatásával, képzési és tanácsadási projektekkel járulhat hozzá az IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége.

A közgyűlés több más személyi ügyben is döntött

A június 7-i közgyűlésen újraválasztották dr. Vinnai Balázst, az IVSZ elnökét, aki így további három évig irányítja majd a szervezetet. Az informatikai tagozat vezetőjének Szabó Pétert, a Microsoft Magyarország ügyvezetőjét választották meg, a startup/scaleup tagozat munkáját pedig 2023-tól Deliága Ákos, Talk-A-Bot ügyvezetője irányítja majd, míg a távközlési vállalatokat tömörítő tagozat munkáját Gothárdi Ibolya, a 4iG cégcsoport humánerőforrás-igazgatója fogja vezetni. A közgyűlés három független elnökségi tagot is választott. Az IVSZ elnökségébe Nieder Jenő, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Bacsó Gergely, a McKinsey & Company partnere, a Digital McKinsey kelet-európai társvezetője és Mátrai Gábor, a KGM-Invest Befektetési Kft. ügyvezetője került be három évre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.