Hirdetés
. Hirdetés

Az informatikai vezetők az örökölt rendszerekről az adattárházakra való átállást tervezik

|

Egy új tanulmány szerint az adat- és technológiai vezetők több mint 59 százaléka tervezi az adattárházi megoldások átállítását, 46 százalékuk pedig azt állítja, hogy egy örökölt rendszer motiválja őket erre.

Hirdetés

A Propeller Insights által az Ocient számára végzett kutatás 500 olyan személyt kérdezett meg, akik 150 terabájtos vagy annál nagyobb aktív adatmunkaterhelést kezelnek. A felmérés szerint a válaszadók 97 százaléka szerint a szervezetük által kezelt adatmennyiség gyorsan vagy nagyon gyorsan fog növekedni a következő egy-öt évben - számolt be a BetaNews.

A változtatásra késztető legfőbb aggodalmak között a biztonság és a megfelelőség fenntartása kihívást jelent az adatmennyiségek és az analitika hiperskála munkaterhelésre történő skálázása során, amit 63 százalékuk említett. Míg a válaszadók 49 százaléka szerint az adatok elemzéséhez hiányzik a felkészültség, tehetség.

Hirdetés

Miközben a válaszadók 98 százaléka egyetért azzal, hogy a következő egy-három évben valamelyest vagy nagyon is fontos növelni a szervezetük által elemzett adatok mennyiségét, akadályokat tapasztalnak az adataik teljes kapacitásának kihasználásában. A három legfontosabb korlátozó tényező a következő: az adatmennyiség túl gyorsan nő (62 százalék összesen, 65 százalék a C-szinten), az adatok elemzéséhez szükséges tehetség hiánya (49 százalék összesen, 47 százalék C-szinten), valamint a jelenlegi megoldások nem elég rugalmasak (49 százalék összesen, 34,8 százalék C-szinten) - áll a jelentésben.

A válaszadók szoros kapcsolatot látnak a gyorsabb adatelemzés bevezetése és a vállalat eredményének növekedése között is. A válaszadók 78 százaléka egyetért azzal, hogy ez a kapcsolat határozottan fennáll, és ez a C-szinten több mint 85 százalékra emelkedik.

"Az adatelemzés többé már nem 'szép dolog' a szervezetek számára. A hiperskála adatintelligencia a modern vállalatok és kormányzati ügynökségek számára kritikus fontosságú komponenssé vált, amelyek nagyobb hatást szeretnének elérni és növelni az eredményüket. A gyors ütemű növekedés miatt a vállalatok és kormányzati ügynökségek számára elengedhetetlen, hogy növeljék a gyorsan növekvő adathalmazok biztonságos és költséghatékony módon történő befogadásának, tárolásának és elemzésének képességét" - mondta Chris Gladwin, az Ocient társalapítója és vezérigazgatója. A cégvezető kifejtette:

"Az örökölt rendszerekről való áttérés és a gyorsan növekvő munkamennyiségekhez szükséges új adatelemzési képességek megvásárlása vagy kiépítése lehetővé teszi a vállalatok és kormányzati szervezetek számára, hogy olyan új szintű agilitást és növekedést valósítsanak meg, amelyet korábban legfeljebb csak elképzelhettek."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.