Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk döbbenetes fizetéssel lett Amerika legjobban kereső vezérigazgatója

|

A gigantikus különbség a két legjobban fizetett amerikai vezérigazgató között tökéletesen illusztrálja, hogy milyen magas volt Musk javadalmazása 2020-ban.

Hirdetés

6,6 milliárd dolláros éves fizetésével Elon Musk ismét a legjobban fizetett vezérigazgató az Egyesült Államokban. A Tesla és a SpaceX alapítójának káprázatos éves fizetése könnyedén felülmúlja a második helyezett vezérigazgató javadalmazását, aki az egészségügyi ágazatban keresi a kenyerét. Eközben a technológiai iparág egy másik ismert vezetője csak a nyolcadik helyre került az USA legjobban fizetett vezérigazgatóinak idei listáján.

A Bloomberg jelentése szerint Elon Muskot már harmadszor választották egymás után a legjobban fizetett vezérigazgatónak az Egyesült Államokban. Több mint 6,6 milliárd dolláros éves fizetése több mint tizenkétszerese az Oak Street Health vezérigazgatójának, Mike Pykosz javadalmazásának, aki 568 millió dolláros éves fizetésével az idei lista második helyén végzett.

Hirdetés

A gigantikus különbség a két legjobban fizetett amerikai vezérigazgató között tökéletesen illusztrálja, hogy milyen magas volt Musk javadalmazása 2020-ban. A rendes alkalmazottakkal ellentétben Musk fizetése teljes egészében részvényopciós jutalmakból állt, amelyek értéke a Tesla részvényeinek egekbe szökő árfolyamának köszönhetően masszívan megnőtt. Miután a Tesla befektetőinek kétharmada beleegyezett Musk kompenzációs csomagjába, a kaliforniai székhelyű elektromos járműgyártó piaci értéke a 2020-as pénzügyi évre megtízszereződött.

A technológiai ipar egy másik ismert vezérigazgatója csak a nyolcadik helyre került az idei listán. Az Apple-főnök Tim Cook munkáját mindössze 265 millió dollárral jutalmazták, ami Muskéhoz képest meglehetősen mérsékelt fizetés. Tim Cook vezetése alatt és a sikeres iPhone 12-nek köszönhetően az Apple nemrég a világ legnyereségesebb vállalatává vált. Mulatságos belegondolni, hogy ha teljesül Musk azon 2016-os vágya, hogy az Apple vezérigazgatója legyen, akkor valószínűleg manapság jóval alacsonyabb lenne a fizetése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.