Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk felrobbantja a texasi Austint

|

A világ leggazdagabb tech-embere szerint Texas állam fővárosa olyat megy, mint amit Amerika nem látott vagy 50 éve.

Hirdetés

Elon Musk szerint a texasi Austin olyan fellendülésen megy keresztül, amelyet rég láttak az USA-ban. Mondjuk, a Tesla vezérigazgatója mi mást mondhatna arról a városról, ahová éppen beköltözött birodalmával?

Nem titok ugyanis, hogy Elon Musk szakított Kaliforniával. Már tavaly nyáron eldöntötte, hogy az egymilliárd dolláros gyárát, ahol a Cybertruckot fejlesztik, Texas állam fővárosában hozza létre, decemberben pedig már azt is megerősítette, hogy az Angyalok városából a Magányos csillag (Lone Star State) államába költözik.

A tech-guru legutóbbi podcastja során elmondta: Austinnak hatalmas lehetőségei vannak azon túl is, hogy otthon ad neki és új gyárának. Azért választotta ezt a várost könnyű tehergépjárművének gyártására, mert szerinte kicsit olyan, mint Kalifornia.

Hirdetés

"Ez lesz a legnagyobb boomtown, amit Amerikai az elmúlt évben látott - megaboom!" - mondta.

A döntése előtt állítólag megkérdezte a kaliforniai Tesla csapatát, hogy mi lenne a legjobb választás egy új gyár számára, ahol szívesen töltenék az idejüket és az első helyezett Austin volt.

Musk azután jelentette be Texas-ba költözését, hogy 2020-ban összetűzésbe került Kalifornia közegészségügyi hatóságával a COVID-19 korlátozásai miatt, amelyek ideiglenesen leállították a Tesla kaliforniai Fremont üzemét.

"A Tesla most azonnal áttelepíti főhadiszállását és jövőbeli programjait Texasba/Nevadába" - tweetelt májusban.

A lazább texasi kormányzati - és adózási - szabályozás ösztönzőnek tűnik számos cég számára is, de a milliárdos szerint az Austinba költöző nyugati parti hullámnak ügyelnie kell arra, hogy ne változtassa meg túlságosan a várost.

"Fontos, hogy azok az emberek, akik Kaliforniából ideköltöznek, még akaratlanul se teremtsék újra azokat a körülményeket, amelyek miatt elköltöztek onnan" - mondta Musk a csütörtöki interjú során.

Egyre több üzleti vezető és vállalat költözik az olyan hagyományos központokból, mint a Szilícium-völgy, Texas-ba. Tavaly év végén az Oracle szoftveróriás közölte, hogy székhelyét Kaliforniából Austinba költözteti. A Dropbox vezérigazgatója, Drew Houston is a városba költözött, Joe Lonsdale, a Palantir társalapítója szintén bejelentette, hogy a 8VC kockázati tőke cégét is oda költözteti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.