Hirdetés
. Hirdetés

Ennek minden internetező csak örülhet

|

Az otthonról történő munkavégzés és tanulás miatt elképesztő mértékben megnőtt a világháló forgalma, de a negatív jóslatok ellenére a hálózat jól bírja a strapát, és kitűnő egészségnek örvend.

Hirdetés

Hirdetés

A Fastly szolgáltató cég elemezte az internetforgalom az utóbbi hetekben bekövetkezett változását néhány olyan amerikai államban és más országban, amelyeket a leginkább érintett a koronavírus-járvány.

Megállapították, hogy az internetminőséggel kapcsolatos kihívások nagyrészt a regionális jogszabályokhoz kapcsolódnak, például az iskola-bezárásokhoz és az otthonmaradás elrendeléséhez. A legtöbb iparágban növekszik a forgalom, a leginkább a digitális kiadói ágazatban.

Összességében véve az internet jó egészségi állapotban van, állítja Artur Bergman, a Fastly vezető architektje és alapítója. - Ez részben a trendek regionalitásának köszönhető, de megállapítható az is, hogy a modern webhelyek és programok jobban alkalmazkodnak az internet változó állapotához. Azt látjuk, hogy az internet összehozza az embereket, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy a barátokkal és családtagokkal való kapcsolattartásról. És bár nagyobb a forgalom, mint a korábbi hónapokban, a világháló reziliens.

A Fastly az iparág-specifikus internetes aktivitás elemzéséhez hétről hétre összehasonlította a másodpercenkénti kérések átlagos számát két időszak között.

Február 16-tól március 29-ig a streaming forgalom 29,6 százalékkal emelkedett. Ugyanezen időszakban a játéktevékenység 28,54 százalékkal nőtt. Ez tükrözi a szórakozás és kikapcsolódás iránti igény növekedését a szociális távolságtartásra és otthonmaradásra kényszerülő népesség körében.

A legnagyobb, 70,16 százalékos növekedést a február 16-tól március 29-ig terjedő időszakban a digitális hírszolgáltatók könyvelhették el, ami érthető, hiszen az embereknek a válságkörülmények közepette több információra van szükségük. A közösségi média platformok esetében a forgalomnövekedés 40,88 százalékos volt, míg a távoktatáshoz használt technológiák használata 34,55 százalékkal növekedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.