Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: ez a vezérigazgatók 10 legfontosabb prioritása idén

|

Összességében a vezérigazgatók kilátásai 2022-ben jelentősen megváltoztak.

Hirdetés

A Gartner piacelemzőcég nemrégiben a vezérigazgatók és felsővezetők körében végzett felmérése jelentős változásokat mutatott ki az emberekkel, a célokkal, az árakkal és a termelékenységgel kapcsolatos gondolkodásukban 2022-ben, különösen a fenntarthatóság, a munkaerővel kapcsolatos kérdések és az infláció tekintetében.

A legfontosabb megállapítások között szerepel, hogy a vezérigazgatók körében a mesterséges intelligencia (MI) immár harmadik éve a legnagyobb hatást gyakorló új technológiaként szerepel. Ezzel szemben a CEO-k 63 százaléka úgy látja, hogy a metaverzum nem alkalmazható vagy nagyon valószínűtlen, hogy kulcsfontosságú technológia legyen a vállalkozásuk számára - olvasható a tanulmányban.

Hirdetés

A felmérés történetében először fordult elő, hogy a vezérigazgatók a környezeti fenntarthatóságot a 10 legfontosabb stratégiai üzleti szempont közé sorolták, egész pontosan a 8-ik helyre. A vezérigazgatók közel háromnegyede egyetértett azzal, hogy a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (angol rövidítéssel ESG) erőfeszítések növelése befektetőket vonz a vállalatukhoz. A fenntarthatóság 2022-ben és 2023-ban is versenyképességi megkülönböztető elemként jelenik meg a vezérigazgatók számára, a válaszadók körében a márka iránti bizalommal azonos szinten.

A CEO-k Top 10 stratégiai üzleti prioritása 2022-23-ban:

  • Növekedés (51%)
  • Technológiai ügyek (34%)
  • Munkaerő (31%)
  • Vállalati belső ügyek (29%)
  • Pénzügyek (20%)
  • Termékek é szolgáltatások (15%)
  • Fogyasztók (15%)
  • Környezet és fenntarthatóság (9%)
  • Költségek (9%)
  • Értékesítés (6%)

A munkaerővel kapcsolatos kérdések, mint például a tehetségek megtartása, a vezérigazgatók számára már második éve előrébb kerültek a prioritások rangsorában, csak kevéssel lemaradva a technológiával kapcsolatos kérdések, például a digitalizáció és a kiberbiztonság mögött, de jelentősen megelőzve a pénzügyi kérdéseket, mint például a nyereségesség és a pénzforgalom.

Ami a pénzromlást illeti, a vezérigazgatók 62 százaléka az általános árinflációt tartós vagy hosszú távú problémának tekinti. Az inflációra adott legfontosabb válaszuk az áremelés (a válaszadók 51 százaléka), nem pedig a termelékenység és a hatékonyság (a válaszadók 22 százaléka).

Összességében a vezérigazgatók kilátásai 2022-ben jelentősen megváltoztak, amit a világjárvány és nemrégiben az ukrajnai orosz invázió folyamatos hatásai befolyásoltak. A CEO-k digitális üzleti ambíciói azonban továbbra is növekednek, a világjárvány és a kapcsolódó válságok ellenére is - foglalta össze a Venture Beat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.