Hirdetés
. Hirdetés

Hasznos funkció jön a Gmail levelezőbe

|

A Google a gyors válaszadást elősegítő Smart Reply funkcióval bővíti az iOS és Android operációs rendszerekben használatos Gmail appot.

Hirdetés

Egyszerűbbé teszi az okostelefonjukat levelezésre használók számára a gyors válaszadást a Google: a Smart Reply funkció a kapott levél tartalmára reagáló, számítógép által generált válaszokat kínál majd a keresőkirály iOS és Android mobil operációs rendszerek alatt futó levelező appjaiban. Az új szolgáltatást a vállalat I/O fejlesztői konferenciáján jelentették be.

A funkció három, számítógép által generált választ készít a felhasználóknak, ezek annak a levélnek a tartalmán alapszanak, amelyre a címzett válaszolni kíván. A szolgáltatás a gépi tanulást használja a válaszok megalkotásához, és kifejezetten az okostelefonokhoz készült, hogy a mobiltulajdonosok különösebb erőfeszítés nélkül küldhessenek gyors válaszleveleket.

A Smart Reply az Inboxban, a Google okostelefonokon futó másik levelezőprogramjában kezdte meg pályafutását. Jelenleg az ezen appon keresztül küldött válaszok 12 százalékát a Samrt Reply segítségével alkotják meg a felhasználók.

A Smart Reply először angol nyelven lesz használható az iOS operációs rendszerhez készült Gmail mobilalkalmazásban. Ezt követően a spanyol nyelvű felhasználókhoz jut el, majd sorra kerül a többi a nyelv is. A Google a kaliforniai Mountain View-ban zajló I/O fejlesztői konferenciájának egyik kiemelt témája a gépi tanulás.

Szó esett a konferencián az Android operációs rendszer soron következő O változatáról is: a Google további részleteket fedett fel a szoftverrel kapcsolatban. Az új funkciók között megtalálható lesz egy kép a képben üzemmód az appok többfeladatos működtetéséhez; az értesítés pöttyök, amelyek megjelennek, ha egy főképernyős apphoz értesítések érkeznek; valamint azok a továbbfejlesztések, amelyek az appokba való bejelentkezést és a másolás-beillesztés műveletet zökkenőmentesebbé teszik.

Az optimalizálásnak köszönhetően az Android O esetében számottevően csökken a rendszerbetöltés és az alkalmazások elindításának ideje. Újdonság továbbá a Google Play Protect app, amely az okostelefonunk biztonságáról hivatott gondoskodni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.