Hirdetés
. Hirdetés

Külső appokat integrálnak a Microsoft Teamsbe

|

Egy sor appot közvetlenül a Teamből használhatunk, nem kell kilépnünk hozzá a videókonferenciából. A Zoom nemrég bővült hasonló lehetőséggel, a két rivális termék versenyfutása tehát tovább folytatódik.

Hirdetés

A Microsoft Teams felhasználóinak a videómegbeszélések közben nem kell elkapcsolniuk, ha külső alkalmazást akarnak futtatni, mert immár a Teamsen belülről is elérhetik a munkájukhoz szükséges appok egy részét. Az Apps for Meetings kínálatában feladatkezelő alkalmazásokat (Asana, Monday.com), játékokat (Slido, Polly) és videointerjú szoftvereket (HireVue, Talview) egyaránt találunk. A Microsoft saját Forms appja is elérhető a Teamsből, és a fejlesztő másokat is arra buzdít, hogy integrálják termékeiket a Teams-szel.

Hirdetés

Bár a Microsoft a Teams csevegő részével már mintegy 700 külső appot, valamint saját Office 365 eszközeit összecsiszolt, a videós integráció új fejlemény, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók különböző egyszerű műveleteket hajthassanak végre anélkül, hogy közben ki kelljen kattintaniuk a videobeszélgetéstől. Tehát például egy projekt megtárgyalása közben gyorsan hozzáadhatnak egy új eseményt az Asanában, és ehhez nem kell megszakítaniuk a diskurzust.

A Microsoft ezzel az újdonsággal a Zoom nyomában lohol, amely nemrég olyan külső appokat integrált saját videoplatformjával, mint a Slack, a Salesforce, a Dropbox és a Coda. Mindkét fejlesztő felismerte, hogy saját termékének értékét úgy emelheti, ha kinyitja a kaput a külső appok használata előtt.

Magasabb szinten ez a platform alapú megközelítés az üzleti alkalmazások integrációja iránti növekvő igényre reflektál. A szakmai felhasználóknak egyre többfajta appra és szoftvereszközre van szükségük munkájuk során, és logikus elvárás a részükről, hogy ezek a megoldásokat közös platformról tudják kezelni. A távmunka során - vagy a későbbiekben, a járvány lecsengése után a telephelyek vagy partnerek közötti kommunikáció közben - egyre kényelmesebb lesz egyetlen felületen bonyolítani magát a beszélgetést és minden olyan egyéb feladatot, amelyet közben közösen kell elvégezni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.