Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett a méregdrága HoloLens 2

|

A kétszeres látómező az egyik legjelentősebb továbbfejlesztés.

Hirdetés

Hát nem igazán az otthoni felhasználóknak, hanem sokkal inkább vállalatoknak szánt eszköz lett a Microsoft által fejlesztett HoloLens 2, amelyet a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen mutatott be a technológiai óriás. Igaz, ami igaz, a második generációnál a vállalat kijavította az eredeti HoloLens számos fogyatékosságát, és mindig is hangsúlyozták, hogy a HoloLens 2-t az Azure felhőszolgáltatással való együttműködésre tervezték és az üzleti felhasználók igényeinek kielégítésére készül. Ezt a cél szolgálja a vadonatúj Remote Rendering technológia, amely az Azure felhőkörnyezet teljesítményét használja a HoloLens headset képfeldolgozási képességének a felturbózásához.

Hirdetés

Az Epic főnöke, Tim Sweeney is megjelent a színpadon az eszköz bemutatásakor, és bejelentette, hogy májustól a HoloLensre viszik az Unreal motorját. Azonban nem tett említést arról, hogy HoloLens-specifikus játékot fejlesztenének.

A HoloLens 2 legfontosabb továbbfejlesztései:

- Az első generációs HoloLens látómezejének több mint kétszerese, szemenként megközelítőleg 2000 képpont, miközben megmarad az eredeti eszköz képpont-sűrűsége

- Tíz pontos érintéses interakció a hologramokkal, kiegészítve kézérzékeléssel

- Egy új felhasználói felület modell, amely lehetővé teszi a gombokkal és hologramokkal való interakciót

Alex Kipman, a Microsoft technológiai fejlesztője és az eredeti HoloLens feltalálója bejelentette a Spatial Anchors technológiát, amely lehetővé teszi az úgynevezett "hologramok internete" környezetek kifejlesztését háromdimenziós képek megosztására az Apple-féle ARkit és a Google-féle ARCore megoldásokkal.

Bár a Microsoft kevés műszaki információt közölt a HoloLens 2-ről, néhány fontos jellemzőjét már ismerjük: a Qualcomm Snapdragon 850-es processzor köré épül, s a Microsoft szerint könnyebb elődjénél és kényelmesebb viselni. Kipman úgy jellemezte az új eszközt, hogy háromszor kényelmesebb a használata, mint az eredeti HoloLensé.

Íme a HoloLens 2 specifikációja:

- Felbontás: 2K 3:2 képfelfdolgozó egységek mindkét szemnél
-
Holografikus sűrűség: >2.5K radián (fénypontok/radián)
-
Processzor: Qualcomm Snapdragon 850
-
Holografikus egység: 2. generáció
-
Vezeték nélküli kapcsolat: 802.11ac (2x2), Bluetooth 5.0
-
Vezetékes kapcsolat: USB-C
-
Kamera: 8MP állókép, 1080p videó
-
Mikrofon: 5 csatorna
-
Hangszórók: Beépített, térbeli hangzás
-
Egyéb funkciók: Szemmozgás követése, fejmozgás követése, Windows Hello azonosítás, 6 szabadságfokú (6DoF) nyomkövetés

A specifikáció láttán az feltételezhető, hogy a HoloLens 2-t az USB-C porton keresztül lehet feltölteni, de a Microsoft semmilyen információt nem közölt az eszköz akkumulátor-élettartamáról, ami az eredeti HoloLens esetében 3-4 óra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.