Hirdetés
. Hirdetés

Mesterséges intelligencia a dolgok internetén

|

Digitális technológiákat, felhőalapú megoldásokat, a dolgok internetét és a mesterséges intelligenciát, régiónkban végrehajtott beruházásokat és a felhasználókkal közösen megvalósított újításokat állítja reflektorfénybe a Fujitsu Forum 2016, a gyártó Japánon kívüli szervezetének éves konferenciája, amely több mint 12 ezer szakember részvételével ma kezdődött Münchenben.

Hirdetés

Mostantól a Fujtisu Németországban két, magas rendelkezésre állású adatközpontból kínálja következő generációs K5 nyilvános infrastruktúra (IaaS) és platform (PaaS) szolgáltatását. A nyílt forráskódú OpenStack szoftvertechnológiára épülő K5 minden szolgáltatási modellben segíti a szervezetek digitális átalakulását, többek között az infrastruktúra és az alkalmazások kompatibilitásának biztosításával, a felhőalapú alkalmazások fejlesztésének, az alkalmazásprogramozó interfészek (API-k) menedzsmentjének támogatásával. A Frankfurt am Mainben kialakított, új regionális központnak köszönhetően a német vállalatok és intézmények két hozzáférési zónában érhetik el a K5 szolgáltatásokat, így biztosak lehetnek benne, hogy adataik nem lépik át az ország határait, eleget téve a legszigorúbb szabályozás megfelelési követelményeinek.

Németország mellett a Fujitsu már hozzálátott a K5 észak-európai központjának kialakításához is. A Finnországban létesülő adatközpontokat a cég 100 százalékban megújuló energiaforrásokra támaszkodva fogja üzemeltetni.

Felhőalapú IoT platform
A K5-tel együtt a Fujitsu dolgok internetére épülő alkalmazásokhoz készült, új Cloud IoT Platformja is megérkezett az európai, közel-keleti és afrikai régióba. A felhőalapú IoT platform, amelyet a Gartner és az IDC is méltatott idei elemzéseiben, a dolgok internetére épülő alkalmazások bevezetését hivatott egyszerűsíteni, továbbá megkönnyíti az adatok begyűjtését és elemzését, az így nyert információk visszacsatolását, megosztását az üzleti felhasználók között. PaaS szolgáltatásként testre szabható, méretezhető, és megkönnyíti az szenzoradatok integrálását az éles környezetekben működő alkalmazásokba.

Duncan Tait, a Fujitsu EMEIA régiós alelnöke a konferenciát megelőző sajtónapon

Számos iparág digitális átalakulásában központi szerepet játszik a dolgok internete - közülük messze a gyártóipar képezi a legnagyobb IoT-piacot, amelyet a közműszolgáltatások, a kereskedelem és a szállítmányozás követ. Számukra a Fujitsu horizontális és iparági IoT-megoldásokat is kínál. A Fujitsuhoz tartozó Globe Ranger iMotion néven olyan IoT-platofrmot kínál Ipar 4.0-s alkalmazásokhoz, amely RFID lapkák, szenzorok és más eszközök összekapcsolásával és felügyeletével, rugalmas, mégis megbízható környezettel segíti a bevezetést és az üzemeltetést.

A GR-AWARE például a Globe Ranger IoT, RFID és szenzortechnológiára épülő eszközkezelő megoldása, amellyel a szervezetek vagyontárgyaikat és erőforrásaikat menedzselhetik a kormányzati és a versenyszférában egyaránt.

Szintén a dolgok internetére épülő, vertikális megoldás a nyáron bejelentett REA (retail engagement analytics), amelyet a Fujitsu a kereskedő vállalatoknak fejlesztett ki, és a különböző adatforrásokból - szenzorokról, folyamatokból, tranzakciókból, ügyfél-aktivitásból, a szezonalitást befolyásoló tényezők változásának előrejelzéséből stb. - gyűjtött adatok sokrétű és gyors elemzésével segíti az optimalizálást és a tervezést ezen a területen.

Biztonság és AI
Kiberbiztonsági üzletágának jelentős kibővítésére készül a Fujitsu az Indiát is magába foglaló európai, közel-keleti és afrikai régióban. Jelenleg is kínál a gyártó menedzselt szolgáltatásokat az Egyesült Királyságban, Németországban, Finnországban és Spanyolországban működő, biztonsági műveleti központjaiból, az ún. SOC-okból - palettájukat azonban most olyan, a rendszereket folyamatosan monitorozó és a kibertámadásokkal szembeni ellenállóképességüket fokozó, integrált szolgáltatásokkal bővíti, amelyek eddig Japánon kívül nem voltak elérhetők. A beruházás részeként hat új SOC nyílik a térségben, az Egyesült Királyság-beli és németországi közpopntok pedig Advanced Cyber Threat Center kompetenciákat kapnak. A biztonsági megoldásoknak és szolgáltatásoknak is fejlődniük kell, hogy védelmet adjanak a digitális átalakulásban levő vállalatoknak, mivel a fenyegetési környezet is egyre összetettebbé és veszélyesebbé válik, és nő az IT-biztonsági szakemberek hiánya is, ami világszinten a két millió főt is elérheti az évtized végére, mutatott rá a Fujitsu.

Stratégiájának fókuszába állítja emellett a Fujitsu a mesterséges intelligenciára (AI) építő megoldásokat, amelyeket eddig többnyire Japánban tesztelt. Zinrai mesterséges intelligenciáját a gyártó sok éve fejleszti, így az mára elért arra szintre, hogy sikerrel felvételizik a távol-keleti ország legnagyobb egyetemein, és egyedülálló módon 9 ezernél több kínai írásjelet is felismer. A Fujitsu most új, mesterséges intelligenciára épülő megoldással jelentkezett, amely az egészségügyben a diagnosztikai döntések meghozatalában segíti az orvosokat. A megoldást, amely a Fujitsu analitikai és adatnévtelenítő (anonimizáló) technológiáját is hasznosítja, a madridi San Carlos kórházban sikerrel tesztelték, és egy egészségügyi API (alkalmazásprogramozó interfész) kifejlesztéséhez is alapul fog szolgálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.