Hirdetés
. Hirdetés

Mi történt a Windows 10 idei őszi kiadásával?

|

Nagyon hallgat a Microsoft az 1909-es verzióról, a tesztelők már a 2020 tavaszi változatot kóstolgathatják.

Hirdetés

Egészen furcsa módon a Microsoft elnevezési módszere szerint 1909-es verziószámú funkciófrissítésről nincsen semmilyen információ. Lehet, hogy szép csendben folyik a fejlesztése, de még senki sem hallott róla.

A múltban a Microsoft a Windows 10-hez évente kétszer kiadott nagyszabású funkciófrissítései áprilisban és októberben jelentek meg, annak ellenére, hogy a verziószámok márciusra és szeptemberre utalnak. Ahogy egy frissítés kiadása közeledett, a szoftvergyártó óriás az Insider tesztprogramban résztvevők figyelmét a következő verzióra irányította. Például 2018-ban, amikor a Microsoft a Windows 10 1803 április 30-i kiadására készült, március 7-én már ajánlotta a tesztelők "Skip Ahead" csoportjának a következő, 1809-es verziót, május 3-án pedig az összes Insider futtathatta a kódot.

Hirdetés

Egy évvel később ennek a gyakorlatnak semmi jele, a Microsoft átugrott egy verziót, és a Windows 10 April 2020 Update (2003-as verziószám) előzetesét kezdte terjeszteni. Február 14-én kapták meg a Skip Ahead csoport tagjai a 20H1-nek nevezett buildet azzal a magyarázattal, hogy "bizonyos funkciók, amiken dolgozunk a 20H1-ben hosszabb időt igényelnek".

A vállalat szóvivői egyúttal ígéretet tettek arra, hogy a verziókiadás normális menete visszaáll: "később fogjuk kiadni az Insider program résztvevői számára a 19H2 (2019 őszi) verzió előzetesét, miután már majdnem végeztünk a 19H1 fejlesztésével".

Amire februárban a Microsoft 19H1-ként hivatkozott, azt később Windows 10 May 2019 Update-nek nevezték el, de furcsa módon maradt a 1903-as verziószám, mintha március és május ugyanaz a hónap lenne. A változat kiadása még várat magára, a Microsoft valamikor május végére halasztotta, mivel további tesztelést tartott szükségesnek, nehogy megismétlődjenek az 1809-es katasztrofális hibái.

Figyelembe véve a korábbi ütemezést, a Windows 10 1909 tesztelése három hónapos késésben van, miközben öt hónap múlva lenne esedékes a megjelenése. Közben pedig az Insider program résztvevői már három hónapja tesztelhetik a 2003-as verzió előzeteseit.

Vajon mi történhetett? Kihagyja a Microsoft az 1909-es változatot, hogy aztán visszatérjen a korábbi ütemezéshez az 1809-es fiaskója után? Vagy pedig a tesztelés elmaradása azt jelzi, hogy ezentúl csak évente egyszer, tavasszal kap nagyszabású funkciófrissítést a Windows 10?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.