Hirdetés
. Hirdetés

Minden jel szerint cellájában lett öngyilkos a szoftverguru John McAfee

|

Holtan találták cellájában Spanyolországban a 75 éves McAfee-t, miután a spanyol fellebviteli bíróság jóváhagyta a kiadatását az USA-nak.

Hirdetés

John McAfee volt antivírus-mágnást barcelonai börtöncellájában érte a halál, néhány órával azután, hogy a spanyol bíróság adócsalási vádak miatt jóváhagyta az Egyesült Államoknak történő kiadatását - közölték a madridi hatóságok.

Miután rátaláltak a 75 éves szoftvergurura, az őrök és a börtön egészségügyi személyzete is megkísérelte az újraélesztést, de eredménytelenül.

Nyomozók vizsgálják a halál okát, de "minden azt jelzi, hogy öngyilkosságról van szó" - írták a dokumentumokban.

Szerdán hozta meg végzetes ítéletét egy spanyol bíróság, ami akár 30 év börtönnel járt volna. Az amerikai hatóságoknak további eljárása is folyamatban volt McAfee ellen egy kriptovaluta-ügyben, becsült 13 millió dollár miatt.

Hirdetés

McAfee-t 2020 októberében tartóztatták le Spanyolországban, és kiadatási tárgyalásáig "szökési kockázat" miatt börtönben tartották.

Egy 2021. június 16-i közösségi média bejegyzésében, amely így az utolsónak bizonyult, azt írta:

"Nincs semmim. Mégsem sajnálok semmit."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.