Hirdetés
. Hirdetés

Nagy pénzt csinál a Windows 10

|

Jelentősen nőttek a Windows-értékesítésből származó bevételek, aminek a legfőbb oka a Windows 7 támogatásának megszűnése miatti új-PC-vásárlás.

Hirdetés

A pénzügyi beszámolók napjait éljük, közzétette 2019 utolsó negyedévének (amely a vállalat 2020-as pénzügyi évének második negyedéve) eredményeit a Microsoft. E szerint a szoftvergyártó óriás 36,9 milliárd dolláros bevételt ért el az időszakban, 14 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Különösen jól teljesített a vállalat Commercial Cloud nevű felhőrészlege, amelynek bevétele 39 százalékkal nőtt.

Hirdetés

Ugyancsak remek bevételt hozott a Windows 10-es pénzeket begyűjtő More Personal Computing üzletág, amely egymagában 13,2 milliárd dolláros forgalommal büszkélkedhet a negyedévben.    Ez a részleg megelőzi az Intelligent Cloud üzletágat, amely    11,9 milliárd dollárt hozott össze az időszakban, valamint a Productivity     and Business Processes részleget, amelynek bevétele 11,8 milliárd dollárt tett ki.   

Bár a More Personal Computing csak két százalékos növekedést tudhat magáénak, a Windows 10 OEM licencek értékesítéséből befolyt összegek 18 százalékkal emelkedtek. Hasonlóan jól teljesített a Windows Commercial products and cloud services üzletág, amelynek bevétele 25 százalékkal emelkedett a negyedévben.

Elemzők szerint több oka is van annak, hogy a Windows-bevétel nőtt. Az egyik legfontosabb a Windows 7 operációs rendszer nyugdíjazása, vagyis az, hogy a szoftver január 14-e után már nem kap többé biztonsági frissítéseket, s emiatt sok vállalat és otthoni felhasználó áttért a Windows 10-re.

Amy Hood, a Microsoft ügyvezető alelnöke és pénzügyi vezetője szerint a Windows 10 iránti kereslet magas volt a negyedév során:

"Ami a Windowst illeti, a PC-piac növekedése nagyobb volt, mint amire számítottunk. Az OEM Pro bevétel, amely hozzávetőlegesen az összes Windows-bevétel 40 százalékát teszi ki, 26 százalékkal nőtt annak a momentumnak köszönhetően, amelyet a Windows 7 támogatásának a megszűnése és a Windows 10 iránti megnövekedett igény váltott ki. Az összes Windows-bevétel 20 százalékát kitevő OEM Non-Pro bevétel 4 százalékkal nőtt." nyilatkozta a pénzügyi jelentés közzétételét követően Hood.

A Windows-értékesítés várhatóan erős marad a következő negyedévben is a Microsoft reményei szerint annak köszönhetően, amit Hood "egészséges igénynek" nevez a Windows 7 támogatásának megszűnését követően.   

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.