Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír a Windows 7-nél maradóknak

|

2023 elejéig mérettől függetlenül bármely vállalkozás igénybe veheti a fizetős frissítési szolgáltatást.

Hirdetés

Megváltoztatta a Microsoft azt, hogy miképpen lehet biztonsági frissítésekhez hozzájutni a Windows 7 operációs rendszer támogatási időszakának lejárta után. Az új elképzelés szerint bármely, a szolgáltatásért fizetni hajlandó vállalkozás hozzájuthat a javító foltokhoz 2020 januárja után. 

Hirdetés

"2023 januárjáig kiterjesztjük a fizetős Windows 7 Extended Security Updates (ESU) konstrukciót mindenfajta méretű vállalkozás számára. 2019. december 1-től minden cég megvásárolhatja az ESU-t a felhőszolgáltatás programon (CSP) keresztül." - olvashatjuk Jared Spataro, a Microsoft 365 csoport egyik vezetőjének blogbejegyzésében.

A Microsoft 2018 szeptemberében jelentette be az ESU programot. Idén áprilistól kezdődően (ekkortól lehetett előfizetni a konstrukcióra) azok a vállalati felhasználók jelentkezhettek be, amelyek mennyiségi licencszerződés keretében használják a Windows 7 Enterprise vagy Professional változatát.

A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én ér véget, ezt követően a legtöbb érintett számítógép nem kap többé biztonsági frissítéseket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mennyiségi licenccel nem rendelkező kis- és középvállalkozásoknak mennyibe fog kerülni az ESU. A mennyiségi licenccel rendelkezők által fizetendő díjakról egy korábbi cikkünkben írtunk.

Jelenleg nem ismeretes, hogy a Microsoft ugyanezeket az árakat fogja-e kérni a kisebb cégektől, mivel számukra az ESU egy közvetítőn keresztül lesz elérhető. Emiatt valószínűsíthető a drágább árazás.

Ugyanakkor az ESU egyéb vonatkozásai megnehezíthetik az ESU igénybe vételét az IT-részleggel nem rendelkező kisvállalkozások számára. Bár az ESU keretében kiadott foltok csak a legsúlyosabb, kritikusnak minősített sebezhetőségeket javítják, és a Windows Update-en keresztül lehet majd hozzájuk jutni, a jogosult PC-k azonosításához telepíteni kell egy úgynevezett Multiple Activation Key-t (MAK). Bár ez a művelet nem különösebben bonyolult - miután a MAK-ot telepítették, a Microsoft automatikus aktiválási szolgáltatása működésbe lép -, nehézséget okozhat a kisvállalkozásoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.