Hirdetés
. Hirdetés

Nem érdemes nyomtatott fegyverekkel játszadozni

|

A Facebookon árulta egy ausztráliai férfi a 3D nyomtatással általa készített fegyvert, mert a közösség elismerésére vágyott.

Hirdetés

Minden iparos azt szeretné, hogy a munkáját elismerjék, mondta a bíróságon Sicen Sun, amikor az kérdezték tőle, hogy miért akarta eladni az általa 3D nyomtatással készült másolat fegyvert a Facebookon. Az egy hirdetési ügynökségnél account managerként dolgozó Sunt akár 14 éves börtönbüntetésre is ítélhetik nem engedélyezett lőfegyver hat rendbeli birtoklásáért, pisztolyok jogosulatlan gyártásáért, és fegyver hirdetéséért.

Hirdetés

A Steven néven ismert 28 éves férfi az első ember Ausztráliában, akit elítélhetnek Ausztráliában egy 3D nyomtatással készült fegyver digitális blueprintjének a birtoklásáért. Az ide vonatkozó törvényt még 2015-ben fogadták el New South Wakes államban, a bűncselekmény maximális büntetése 14 év börtön.

Az eset kapcsán Sun a bíróságon maga is elismerte, hogy ostoba és naív cselekedeteket követett el. Tavaly márciusban tartóztatták le, miután nyomozók egy feljelentést követően házkutatást tartottak nála.

Több fegyvert is készített, többek között egy a 'MA5C' típust a Halo nevű játékból, amely nem másolata semmilyen a valóságban létező  lőfegyvernek, mondta a bíróságon Sun, valamint egy P90-es géppisztolyt, amelyet az amerikai rendfenntartó szervek és a Stargate sci-fi franchise karakterei használnak.

Sun, aki korábban bűnösnek vallotta magát, a lőfegyverek elkészítéséhez szükséges CAD fájlokat a MyMiniFactory webhelyen találta rögtön a kulcstartók mellett, mondta a bíróságon a vádlott. Amikor az MA5C után keresgéltem, további fájlokat találtam, amelyek megnéztem, és annyira tetszettek, hogy letöltöttem őket, tette hozzá.

Hobbijává vált a cosplay célokra használt másolat fegyverek készítése, ami oda vezetett, hogy eladásra kínált egy pisztolyt egy privát Facebook csoportban nem kevesebb, mint 1 millió dollárért. Az irreális ár azt jelzi, hogy nem volt szándékában ténylegesen eladni a fegyvert, állítja Sun, csupán elismerésre vágyott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.