Hirdetés
. Hirdetés

Nő az adathalászat a koronavírus miatt

|

Megállapította a Google-féle Threat Analysis Group, hogy a hackerek a járvány közepette az egészségügyi szervezeteket támadják.

Hirdetés

Hirdetés

A Google biztonsági szakértői több mint egy tucatnyi, kormányok által támogatott olyan hackercsoportot azonosítottak, amelyek a koronavírus-járványt használják fedő témaként adathalászati és más rosszindulatú támadásoknál.

A keresőkirály Threat Analysis Group részlege - mert ilyen is van neki - megállapította, hogy a kiberbűnözők célkeresztjében nemzetközi egészségügyi szervezetek találhatók, többek között a pandémia kezelésében meglehetősen ellentmondásos szerepet játszó World Health Organisation (WHO).

Ezeket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében tevékenykedő intézményeket valósággal bombázzák a hackecsoportok, hogy információkat szerezzenek tőlük a járvánnyal kapcsolartban.

Ami a statisztikát illeti, a Google naponta 18 millió, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rosszindulatú és adathalász Gmail üzenetet azonosít.

Az egyik figyelemre méltó kampány amerikai kormányzati alkalmazottak személyes postafiókjait támadja gyorséttermek nevében küldött, valamint koronavírus-információkat tartalmazó levelekkel, olvashatjuk a Google vállalati blogbejegyzésében.

Egyes e-mailek ingyenes ételeket és kuponokat kínálnak a járványtól sújtott embereknek, míg mások ételek megrendelésére szolgáló áloldalakra invitálják a címzetteket.

A Google folyamatosan dolgozik a fenyegetések azonosításán és elhárításán, ehhez belső vizsgáló eszközöket, a partnerekkel és a rendvédelmi szervekkel való információmegosztást, valamint külső cégek mesterséges intelligencia eszközeit használja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.