Hirdetés
. Hirdetés

Nyerő magánfelhő az SAP-tól

|

Sokat elárul a HANA Enterprise Cloudról, hogy a szolgáltatást kipróbáló vállalatok kivétel nélkül úgy döntenek, éles rendszereiket is a menedzselt magánfelhőbe viszik. Interjú Ralph van Udennel, az SAP megoldásért felelős, regionális vezetőjével.

Hirdetés

A HANA Enterprise Cloud az SAP rugalmasan méretezhető, biztonságos és menedzselt magánfelhőszolgáltatása, amellyel a vállalatok a tranzakciókat és az analitikát együttesen kezelő, gépi memóriában futó, valós idejű adatplatform minden erejét munkára foghatják, felgyorsítva az innovációt, az IT környezet modernizálását és az üzlet digitális átalakítását, méghozzá a hagyományos szolgáltatási modellhez képest alacsonyabb költségek és kockázatok mellett. Az SAP HANA Enterprise Cloud referencia architektúrát, az SAP HANA- és cloud-szakértelmét, valamint a moduláris, gyors bevezetést biztosító, rugalmas szolgáltatásokat értékelve a Gartner a megoldást az adatplatform felhőben történő futtatását illetően szabványnak nevezte elemzésében (2016 Gartner Report - The Impact of SAP HANA on the SAP Infrastructure Utility Services Marketplace).

Hirdetés

Computerworld: Milyen elemek, hardverek, szoftverek és szolgáltatások alkotják az SAP HANA Enterprise Cloud megoldást, a vállalatok mit kapnak az előfizetési díj fejében?

Ralph van Uden: Menedzselt magánfelhő szolgáltatását, amelyet integrált többi megoldásával is, az SAP saját adatközpontjai működtetik - illetve a vállalatok azt néhány kiemelt partnerünk adatközpontjaiból is elérhetik, amelyek a miénkkel megegyező biztonsági és megbízhatósági követelményeknek felelnek meg, és ebben az esetben is mi garantáljuk a szerződésbe foglalt szolgáltatási szintek (SLA-k) tartását. Az SAP építette ki és működteti az alapul szolgáló adatközponti infrastruktúrát, és menedzseli a rá épülő referencia architektúrát, beleértve az operációs rendszert és az adatbázist, továbbá a felhőalapú alkalmazásokat is.

Ralph van Uden, regionális vezető, SAP HANA Enterprise Cloud

Fontos ez, mert a szolgáltatás bevezetéséhez nagyon alaposan feltárjuk a vállalatok meglévő igényeit, és előrejelezzük azok jövőbeni változását is, és a magánfelhő környezetet ennek megfelelően, gondosan és pontosan méretezzük, így az a csúcsidőszakokban, webáruházak esetében például a karácsonyi idényben is tartja az SLA-kat. A valós idejű tranzakciókezelő és analitikai képességeket adó HANA platformunk - és a rá épülő, üzleti alkalmazások - esetében ez a terhelésingadozástól függetlenül, következetesen kimagasló teljesítmény alapvető. Megoldásunkat számos szektor vállalata, szervezete használja már, többek közt a McLaren Automotive, a Thomas Cook Airlines és a La Trobe University is.

CW: Régiónkban jellemzően mire használják a vállalatok az SAP HANA Enterprise Cloud szolgáltatást? A tapasztalatok alapján miként segíti a megoldás az üzlet digitális átalakítását?

RvU: Közép-Kelet-Európa országaiban is igen sok nagyvállalat választja a jellemzően újonnan induló, például az adattárház vagy a vállalatirányítási rendszer fejlesztését célzó projektjéhez a menedzselt magánfelhő környezetünket. Alkalmazásainkat első ízben bevezetni készülő vállalatok pedig szinte kivétel nélkül HANA Enterprise Cloud szolgáltatásunkat választják, mivel így sem infrastruktúrát, sem SAP-kompetenciát nem kell házon belül kiépíteniük, az igények felmérését és az SLA szerződés aláírását követően rendszereikkel azonnal indulhatnak, ami óriási előny.

Mivel a szerződéskötést megelőzően pontosan feltérképezzük a vállalat meglévő és jövőbeni üzleti igényeit, és a magánfelhő környezetet ennek megfelelően konfiguráljuk és optimalizáljuk, a továbbiakban nagyon gyorsan, rugalmasan és költséghatékonyan tudunk illeszkedni az igények változásaihoz. A szolgáltatásunkat használó vállalatok a számukra leginkább megfelelő ütemben újíthatnak, rövidebb idő alatt, alacsonyabb költségek mellett léphetnek piacra termékeikkel, bocsáthatják ki innovatív alkalmazásaikat, amelyeket a hatékonyság további növelésére, az ügyfélélmény javítására, a versenyképesség erősítésére fejlesztenek. Néhány számszerű adat: egy energiacég tizedére tudta csökkenteni így adatbázisa méretét, egy papírgyártó felére csökkentette az IT kiadásait, egy kereskedelmi vállalat duplájára emelte az értékesítési munkatársak eredményességét.

CW: Milyen átfutással vehető használatba az SAP HANA Enterprise Cloud szolgáltatás, mi történik azt követően, hogy a vállalat előfizetett a kiválasztott csomagra?

RvU: HANA Enterprise Cloud szolgáltatásunkra, függetlenül attól, hogy az saját adatközpontunkban vagy partnerünknél működik, mindig az SAP-nál fizethetnek elő a vállalatok. A bevezetést, az adatok migrálását, az integrációt és a szolgáltatás használatba vételét partnereink támogatják. Projekt indítása esetén a vállalat akár egy hét leforgása alatt dolgozni kezdhet a magánfelhőben, míg éles rendszer felhőbe vitele, az ehhez szükséges, hosszabb távra szóló tervezés miatt 1-2 hónapos átfutású lehet - ami egy házon belüli magánfelhő kiépítésénél még mindig sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Amint az ügyfél eldöntötte, hogy adattárházát, vállalatirányítási rendszerét vagy más, élő alkalmazását migrálja HANA Enterprise Cloudba, azonnal kész infrastruktúrát adunk.

CW: Miként próbálhatják ki a legkönnyebben az SAP HANA Enterprise Cloud szolgáltatást a megoldás iránt érdeklődő, magyar vállalatok?

RvU: Hagyományos értelemben vett, ingyenes demó verziót nem adunk, mert ahhoz, hogy a magánfelhő környezet valóban jól működjön, az adott vállalatra, alkalmazásra kell szabnunk. Az SAP HANA Enterprise Cloud szolgáltatásunkat a vállalatok úgy próbálhatják ki a legegyszerűbben, ha a projekt csomagra fizetnek elő. Menet közben is rugalmasan változtatható a magánfelhő konfigurációja ebben a konstrukcióban, illetve a szolgáltatás bármikor visszamondható - bár erre eddig nem volt példa. A szolgáltatást valamely projektjükben kipróbáló vállalatok rendre olyan elégedettek a tapasztaltakkal, hogy csomagot váltanak, és éles rendszereiket is HANA Enterprise Cloud menedzselt magánfelhőjükbe viszik.

Akár egyetlen alkalmazást, akár az üzlet digitális magját alkotó alkalmazások mindegyikét felhőbe vinné a vállalat, az SAP HANA Enterprise Cloud menedzselt magánfelhő szolgáltatása alkalmas erre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.